Още по темата: Maxima Grupė с най-много магазини след сделката

...
Още по темата: Maxima Grupė с най-много магазини след сделката
Коментари Харесай

Защо Триумф се отказва от успешния си бизнес

Още по тематиката: Maxima Grupė с най-вече магазини след договорката с "Триумф " Търговските вериги в Пловдив станаха вносни 7 вериги се конкурират в Пловдив

Предстоящата договорка сред пловдивската комерсиална верига „ Триумф “ и литовския холдинг Maxima Grupe поражда въпроса за какво фамилия Кесови се отхвърлят от очевидно сполучливия си бизнес? Според формалната информация желанията на двете страни са за дълготрайно отдаване чартърен на 11-те магазина под тепетата. Според хора от кухнята обаче идващият ход ще е продажба на обектите. Сделките с сполучливи или фалиращи бизнеси е естествена международна процедура, която се ползва и в България.

Според специалисти съществуват три категории компании, които продават бизнеса си. В първия случай това са компании, които са професионални вложители, било то физически лица, или част от мултинационални компании. Те могат да решат в даден миг, че не виждат вероятност в този бизнес, и се концентрират в друга активност. Вторият случай е при пенсиониране на притежателя на дадена компания, а третата категория са на компании, които към този момент изпитват компликации да се оправят, и се постанова да се откажат от активността си.

При сходен вид покупко-продажби с изключение на с първокласен хотел човек може да се снабди и с туристическа организация, цех за преработване на хартия, верига от аптеки и даже PR-агенция с над 10-годишен опит.

Според Полина Стойкова - специалист в региона на продажба на парцели и бизнеси, може би поради това, че рецесията удари първо строителния бранш и имотния пазар, в последните години се оферират много хотели, планове за застрояване на имоти за комплекси и различен вид строителство, а в последно време има и много предложения за продажба на бизнеси като заведения за хранене, заведения и питейни заведения. Има и ​предложения от леката индустрия - мебелни заводи, текстилни заводи, от хранителния бизнес и други Според нея евентуално това са и браншовете, където рецесията е била много осезаема. Но в областта на заведенията и ресторантьорството се оформя наклонност, съгласно която притежателите на тези бизнеси най-често ги продават, тъй като възнамеряват да отпътуват или да се местят да живеят в чужбина.

Практиката демонстрира, че сполучливата формула е да се продаде един бизнес в подготвен вид. От гледна точна на това, че първо базата към този момент е построена, второ - той разполага със съответните разрешителни, т.е. със съответния статут, за който ще се употребява. Това е един голям плюс за човек, който започва или към този момент има сходен бизнес, защото икономисва време и нерви за вървене по институции. От тази позиция продажбата на създаден бизнес е надалеч по-удачно от наемането на едно празно помещение да вземем за пример, настояват специалисти.

Само една оферта за „ чартърен “

Проверка на „ Марица “ откри, че сега в района има единствено една оферта за отдаване на бизнес чартърен. Това е шивашка компания в Пловдив, с локация ЖР„ Тракия “. Наскоро е предан чартърен първокласен СПА център, също под тепетата. Бизнесите, които се продават в региона, са ​​десетки. Сред тях доминират заведения за хранене, хотели, магазин за хранителни артикули, автосервиз, баничарница, сервизна база, цех за самун, оптика, лозови масиви и др.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР