Още по темата Lidl започна да продава канабис в швейцарските

...
Още по темата Lidl започна да продава канабис в швейцарските
Коментари Харесай

Aurora Cannabis купува MedReleaf в най-голямата сделка на пазара на канабис

Още по тематиката
Lidl стартира да продава канабис в швейцарските си супермаркети

Продуктът коства 15 евро, съвсем не съдържа THC и е опция на тютюна
8 май 2018
Уолстрийт опитва с вложения в марихуана

Американският пазар на марихуана възлиза на 10 милиарда $
3 апр 2018 Канадският производител на здравна марихуана Aurora Cannabis купува локалния си съперник MedReleaf в договорка за 2.5 милиарда $. Това е най-голямата договорка на легалния пазар на марихуана. Aurora Cannabis ще има 61% от комбинираната компания, а акционерите от MedReleaf останалите, оповестява Financial Times. Този ход ще даде опция на компанията да разшири продукцията си в миг, когато държавни управления по целия свят легализират марихуаната за развлекателни цели.

Сделката

Aurora Cannabis заплаща по 29.44 канадски $ за акция на MedReleaf, което е 18% награда над котировките при затварянето на пазара в петък. След договорката Aurora ще усили индустриалния си потенциал до 570 хиляди кг марихуана на година. Изпълнителният шеф на Aurora Тери Бут разяснява, че допълващите се активи на фирмите ще разрешат съставянето на чудесно продуктово портфолио, което изцяло ще отговори на потребностите на канадския пазар. Освен това новата компания ще може да задоволи бързо разрастващите се световни пазари.

Растящият пазар

Aurora e придобила над 10 компании в последните две години в опит да консолидира бранша, очаквайки легализирането на марихуаната в Канада. Акциите на компанията са се покачили над 3 пъти през последната година, а в последната фискална година, която завърши до края на юни 2017 година, приходите са нарастнали повече от 12 пъти.

Канабисът за медицински цели е узаконен в 21 страни, измежду които Германия, Австралия, Колумбия, а сега в доста държавни управления има диспути по тематиката. В Съединени американски щати марихуаната е легална допълнително от половината щати, а съвсем 2/3 от популацията поддържа нейното узаконяване. Канадският пазар за марихуана се чака да доближи 6.5 милиарда канадски $ до 2020 година, когато популацията ще купи над 800 хиляди кг. За съпоставяне, алкохолният пазар в страната се прави оценка на 5.5 милиарда Така че не е инцидентно, че доста вложители се насочват в новия бранш, обещаващ огромен напредък и облаги.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР