Още по темата: Инфарктен ден за Ральо Ралев Един милион,

...
Още по темата: Инфарктен ден за Ральо Ралев Един милион,
Коментари Харесай

Брокери изчислиха: Имотът на Ралев до ПУ му носи над милион

Още по тематиката: Инфарктен ден за Ральо Ралев

Един милион, че и доста повече, може да завоюва родата на задържания кмет на " Северен " Ральо Ралев от парцела, който е придобил посредством заменка татко му зад новата постройка на ПУ на бул. " България ". Това пресметнаха пловдивски брокери, откакто " Марица " им сподели терена.

Както вестникът ни заяви в събота, единствено преди три месеца родителите на райкмета са станали притежатели на терен от 1063 кв. м, като са го получили против остарял апартамент от 64 кв. м, добит на обществен търг, на ул. „ Ян Хус “ 3 в кв „ Захарна фабрика ". По този метод 71-годишният татко на районния кмет се е сдобил извънредно на ниска цена с терена от над 1 декар зад Окръжна болница.

Имотът е добър като локация и на пръв взор не наподобява изключително атрактивен за инвестиция - по този начин брокери от организациите разясняват договорката. Аргументът им е, че територията е необработена и в нея няма построена инфраструктура. В дълготраен проект обаче всичко наподобява доста преференциално, изключително в случай че притежателят възнамерява да го застроява най-малко след 4-5 години, когато обстановката в региона ще се промени фрапантно. Очаква се това да стане след реализацията на новия бул. „ Северен ”, който потегля от моста на Адата и през „ Брезовско шосе ” ще стига до КАТ при Руския пазар. Тогава евентуално ще се изградят доста нови местни трасета и цените на парцелите в региона ще скочат, предвиждат брокери.

На този стадий няма капиталов интерес и интензивности в терените зад ПУ, твърди и основният проектант на регион „ Северен ” Михаил Богданов. И добави, че зоната е предопределена за нискоетажно, най-вече жилищно строителство - застрояване до 10 метра - съгласно настоящите устройствени проекти.

Локацията обаче наподобява атрактивна, съгласно анализатори на пазара. Теренът се намира наоколо до Окръжна болница и попада зад новата постройка на ПУ, спортната зала на университета и общежитията му. В момента на място се виждат единствено остарели постройки, както и няколко дребни къщи с дворчета.

Дори при днешния тренд в цените на парцелите теренът, с който се е сдобила родата на Ралев, не е за изпускане. Подобни имоти вървят по 40-50 евро/кв. м. Така, без да влага пари в терена, а това са най-малко 40-50 хиляди евро, тъй като го е придобил посредством заменка, кметът може да чака облага сред 500 000 и 750 000 евро. Откъде идва тя?

„ В имот от 1000 квадрата могат да се застроят почти 500 кв. м (ЗП). При позволеното в зоната ниско застрояване до 10 метра, това значи дребна кооперация - три етажа с мансарда - с общо РЗП към 1500 кв. м. В тази площ могат да се построят 10-15 жилището по 100 квадрата ”, пресмятат брокери. Ако родата на Ралев не строи персонално, а даде терена за градеж против обезщетение, ще получи най-малко 3-4 жилището, гаражи, магазини в новата постройка. При междинни цени на жилищата в периферията на града към 500-600 евро/кв. м сметките демонстрират облага от над 1 милион лв..

Днес задържаният кмет на регион " Северен " Ральо Ралев се изправя пред Апелативния профилиран углавен съд в София, с цел да апелира мярката си за неотклонение " задържане под стража ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР