Още по темата: Григор Димитров: Жаден съм за успехи Григор

...
Още по темата: Григор Димитров: Жаден съм за успехи Григор
Коментари Харесай

Григор открито за своите демони, мечти, Бьорн Борг и...

Още по тематиката: Григор Димитров: Жаден съм за триумфи Григор Димитров направи обезпокоително самопризнание

Най-добрият български тенисист Григор Димитров показа откровено какво желае да си спомнят почитателите на спорта, когато един ден постави завършек на кариерата си. Той разгласи, че желае да остави диря в тениса като първенец в Големия шлем и добави, че желае хората да схванат, че спортистите са също като тях и имат своите демони и упования.

" Определено желая да съм оставил някаква диря в спорта. Не от позиция на рекордите… това не е било моя цел. Едно от основните неща за мен е хората да видят, че спортистите са като всички останали ", съобщи Гришо пред списание Gio.

" Просто сме положителни в това, което вършим, само че всички ние също би трябвало да се оправяме с проблемите си отвън корта. Имам своите демони, упования и така нататък Със сигурност бих желал да бъда запомнен и с положителни резултати, и като първенец от шампионата от Големия шлем ", показа Димитров, след което разкри и какви са оръжията му на корта.

" Не знам кои са съответно. Бих желал да кажа, че това са някои удари, само че мисля, че главното е по какъв начин използваш тялото си - придвижването и ловкостта. Да преследваш разнообразни топки, да вземаш верните решения. Тялото ми е най-голямото ми преимущество, тъй като когато излезеш на корта, макар че тенисът е доста мисловен спорт, би трябвало да използваш физическото си положение ", съобщи още Гришо.

Той показа и с кои тенисисти от предишното, които към този момент не се състезават, би желал да се срещне на корта, в случай че имаше тази опция. Това са Бьорн Борг и Джон Макенроу, а запитан против коя велика тенисистка би било предизвикателство да се изправи, той разгласи - Щефи Граф. Интересно е, че германката е брачна половинка на треньора му Андре Агаси.

" Определено бих желал да играя против Бьорн Борг и Джон Макенроу. Двамата са цялостни противоположности, само че има толкоз доста да се изучавам от тях. Всеки има напълно друга игра. Всеки път, когато са играли един против различен, постоянно можете да видите разликите, само че можете и да научите доста. "

" А от дамите - с Щефи Граф, поради метода, по който тя прави всичко на корта. Този слайс, който може да те откаже, придвижването по корта и този удар от форхенд ", показа Димитров. Той разкри и какво най-вече обича в тениса.

" Състезанието. Обичам всекидневното предизвикателство, което той предлага, и пречките, които би трябвало да се преодоляват. Също по този начин, гледайки себе си, откривате в кои борби желаете да се успехите и кои борби би трябвало да пропуснете. За мен тенисът е един от най-комплексните спортове ", съобщи Димитров пред списанието.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР