Още по темата: Два басейна в Пловдив пред закриване Пловдивска

...
Още по темата: Два басейна в Пловдив пред закриване Пловдивска
Коментари Харесай

Пловдивска фирма громи кмета в съда

Още по тематиката: Два басейна в Пловдив пред закриване

Пловдивска компания вкара заповед на кмета Иван Тотев в Административния съд и съумя да я анулира. Решението на магистратите е от този понеделник, 19 август, и гласи, че градоначалникът би трябвало да преразгледа незаконосъобразно издаденото разпореждане. Става въпрос за бара и ресторанта в плувен комплекс " Нептун ", които предходната година кметът е отказал да категоризира. Процедурата по категоризацията е наложителна, с цел да може заведенията да работят. Така, макар че през 2018 година те не са посрещали клиенти, наемателят „ Дайли “ ООД месечно е плащал на общината по 1200 лева за всяко от пространствата.

„ Причината да ни откажат категоризация е, че няма по какъв начин да предоставим документ за благосъстоятелност или наем. По контракт не се водим чартърен, а плащаме тип обезщетение на общината. Ние предоставихме фактурите, с които сме плащали сумите, само че до решение не се стигна. Общината би трябвало да разбере, че в случай че желае да си получава парите, ние би трябвало да работим, а с цел да работим, надлежно би трябвало да ни извадят всички документи “, изясни шефът на компанията Владимир Ситонов.

Това не е единственият конфликтен проблем сред общината и ползвателя на басейн „ Нептун “. Както писа „ Марица “, локалната администрация получава по 12 000 лева годишно от компанията за разпадащия се бар в плувния комплекс. Съоръжението, което е 273 кв. м, не се употребява от септември предходната година, само че всеки месец от " Дайли " ООД се регистрират в градската хазна с по хилядарка за него. Покривът на бара е съвсем сринат, цялата структура е на дупки, а ондулинът и гипсокартонът са паднали. Мазилката се рони.

Наемателят се е опитал да вземе ограничения, като е сезирал общинска комисия с искане барът да бъде съборен. Това обаче също им е било отказано.

По думите на Владимир Ситонов, проблем е имало и преди години, когато някогашният зам.-кмет на Пловдив Димитър Кацарски е сметнал непозволено дължимата сума за употребената повърхност. „ Той беше считал цялата площ като закрита повърхност, а тя не е “, разяснява Ситонов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР