Още по темата: Черният хумор на кмета Тотев Иван Тотев

...
Още по темата: Черният хумор на кмета Тотев Иван Тотев
Коментари Харесай

Нов кмет наесен, 88,5% от пловдивчани не искат Тотев

Още по тематиката: Черният комизъм на кмета Тотев

Иван Тотев няма да е идващият кмет на Пловдив. Това демонстрират с безспорна сигурност резултатите от анкетата на marica.bg, в която гласоподаваха 9396 души. Резултатите са показателни за настроенията на пловдивчани, тъй като и в най-авторитетните социологически изследвания допитването обгръща към 1000 души. Важно е да уточним, че от един IP в анкетите на marica.bg може да се гласоподава единствено един път, което тушира опцията тролове, злобари и партийни офиси да въздействат върху резултат с клик след клик за своя човек.

Тествахме настроенията на пловдивчани 8 месеца преди локалните избори, като ги попитахме „ Кой може да спре Иван Тотев по пътя към третия кметски мандат? “.

За да е правилна анкетата, оставихме първия отговор за последователите на настоящия градоначалник. Едва 11,5% от гласувалите, или 1081 души, са заложили на опцията „ Никой! Той ръководи града превъзходно “. Този резултат на процедура се покрива с твърдите последователи на Тотев, които биха дали своят вот за него, в случай че изборите за кмет бяха през днешния ден.

Всичките останали 88,5% очевидно считат, че градът се нуждае от смяна посредством промяна на значимия човек на „ Стефан Стамболов “ 1. Огромният негативен избор евентуално е вследствие на 7-годишното еднолично ръководство на Тотев, нулевата диалогичност с жителите и специалистите, скандалния метод, по който се харчат обществените средства и многочислените пропуснати благоприятни условия инфраструктурата и виталната среда в Пловдив да се подобрят доста в интервала на най-активно асимилиране на европейски средства.

В гласуването за съответни персони, които могат да спрат Тотев, най-вече хора са дали своят вот за Здравко Димитров.

Той е спечелил 14,8% от вота на нашите читатели, което демонстрира извънредно висока мажоритарна поддръжка за регионалния шеф. Здравко Димитров се яви като лидер на коалиция, формирана от Реформаторския блок и гражданско обединяване, и на предходния локален избор, като вкара петима общински съветници в локалния парламент макар късата си предизборна акция.

Вечно вторият от последните локални избори Славчо Атанасов отново е втори - този път в класацията на личностите, които могат да спрат Иван Тотев. За някогашния градоначалник, в този момент народен представител от ПФ, са дали своят вот 4,6% от читателите на marica.bg. Трета в това нареждане е Дани Каназирева. За водача на „ Съюз за Пловдив “ са дали своят вот 4,2%.

Близо 2000 от гласувалите считат, че Тотев ще бъде спрян от мощна гражданска самодейност.

Така 20,4% от читателите на marica.bg са дали своят вот за опцията „ Всички пловдивчани дружно “. Други 14,2% считат, че Иван Тотев въобще няма да може да се кандидатира на изборите през октомври, тъй като до тогава прокуратурата ще си свърши работата по следствията против него и ще промени гражданския му статут. Други 7,4% пък са на мнение, че Бойко Борисов няма да гласоподава доверие на Тотев за трети мандат и ще предложи различен претендент за кмет на Пловдив.

Осем месеца преди вота е несъмнено, че идващият градоначалник ще е от кръга на познатите в локалната политика лица. Това е по този начин, тъй като отвън тях няма различим претендент, а и до изборите през октомври няма време за налагането на нов състезател.

За трите сходни варианти, препоръчани в анкетата, са дали своят вот общо 10,5%, разпределени както следва: 5,3% за претендент на Българска социалистическа партия, подсилен от президента Радев, 3,5% за нов претендент на десницата и единствено 1,7% за претендент, излъчен от неродения план на Слави Трифонов.

Любопитното е, че левите, десните, президентът Радев и Слави Трифонов дружно тежат по-малко като съперници на Иван Тотев от мощната жена, която стои зад неговите триумфи. С възприятие за комизъм за шеговитата алтернатива мама Роза сама да извади сина си от политиката са дали своят вот 12,4% от участниците в анкетата.

Който и да свърши работата обаче, едно е несъмнено - съгласно читателите на marica.bg наесен кметският кабинет ще има нов собственик.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР