Още по темата: Борисов: Северна Македония да е в ЕС,

...
Още по темата: Борисов: Северна Македония да е в ЕС,
Коментари Харесай

Зоран Заев след срещата при президента Радев: Приемаме...

Още по тематиката: Борисов: Северна Македония да е в Европейски Съюз, само че не за наша сметка

Възможно е доста бързо да бъде открито решение на откритите въпроси с България. Ние подписахме контракт, с който приехме, че имаме обща история. Разбира се, че част от историята ни е обособена и в двете страни. В този дух аз имам вяра, че комисиите ще намерят решение. Това сподели македонският министър председател Зоран Заев, минути след привършване на консултативната среща при президента Румен Радев в София, предава БГНЕС.

Днес българският министър председател Бойко Борисов, дружно с членове на кабинета и ръководители на виновните институции взеха присъединяване в консултативна среща при Румен Радев, на която бяха прегледани връзките на България с Република Северна Македония в подтекста на възможното решение на Европейския съвет за покана за започване на договаряния за участие на страната.

Комисията е експертна и тя е основана, с цел да дефинира нещата. Нашите апели са да бъдат направени смели крачки, учредени на обстоятелствата и истината. Призоваваме да се откри решение и не е задоволително единствено нашата страна да има воля, сходно нещо е належащо и от България, акцентира Заев.

Македонският министър председател е уверен, че и тази исторически миг ще бъде преодолян. До момента са решени четири исторически интервали за 6-7 обилни фигури, които честваме дружно от тези интервали.

“С Договора доказахме политически, че желаеме съдействие с България, продължаваме в тази тенденция. Вярвам, че и тази част от историята, за която приказваме ще бъде преодоляна. Целта е да укрепим другарството и добросъседството. Очакваме да бъде открито решение. България е измежду нашите най-големи поддръжници за Европейски Съюз “, съобщи македонският министър председател.

„ Вярвам, че тя ще потвърди това и при приемането на дата след 15 година кандидатстване. Няма потребност от угриженост. Приемаме паниката и рекомендациите от България. Вече работим с комисиите, ще имаме съвещания и ще желаеме и двете страни да бъдат щастливи и задоволени при постигането на решение “, сподели още Заев.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР