Още по темата BNP Paribas цели по-висока рентабилност Тримесечните приходи

...
Още по темата BNP Paribas цели по-висока рентабилност Тримесечните приходи
Коментари Харесай

Най-големите инвестиционни банки в Европа увеличават персонала си за пръв път от 2015 г.

Още по тематиката
BNP Paribas цели по-висока доходност

Тримесечните доходи са по-ниски от прогнозата, само че френската банкa се стреми да реализира възвръщаемост на капитала от над 10%
8 фев 2018
Peer-to-peer финансирането с iuvo и по какъв начин да печелим от него

Технологичната платформа е различен способ за вложения с висока рентабилност
26 яну 2018
Американските банки усъвършенстваха финансовите си резултати

Въпреки корекциите в цената на отсрочените данъчни активи капиталовите банки не трансформираха прогнозите си за 2018 година
21 яну 2018 Най-търсени са били чиновниците в области като ръководство, ИТ и одит. За пръв път след 2015 година огромните европейски капиталови банки започнаха да наемат чиновници, оставяйки зад себе си тежкия интервал на преструктуриране. След като дълго време Wall Street беше водач в капиталовото банкиране, в този момент европейският пазар обръща посоката си на придвижване, задвижван от удобните условия, в това число и от предстоящите по-високи лихви в еврозоната, написа Financial Times.

За да отговорят на търсенето, банките би трябвало да разчитат на повече хора. Финансовите резултати на капиталовите банки Credit Suisse, Deutsche Bank и UBS демонстрират нарастване на чиновниците им за втората половина на 2017 година, а растеж за цялата минала година има при Barclays, която е основала 2500 нови работни места. Общо в четирите банки работят 285 500 чиновници към края на 2017 година, а година по-рано бяха принудени да съкратят 12 хиляди работни места.

Според Financial Times капиталовата група Credit Suisse е понижила чиновниците си през пет от общо шестте тримесечия сред края на 2015 година и средата на 2016 година, преди още веднъж да стартира да наема през третото и четвъртото тримесечие на предходната година.

След назначението на изпълнителния шеф Джес Стейли в края на 2015 година Barclays е насочила средства към капиталовата и интернационалната си активност за сметка на заледяване на наемането на чиновници. Barclays въпреки всичко е освободила 100 души в капиталовото си поделение на Острова тази година, само че съгласно осведомени това не е част от някаква тактика.

Deutsche Bank е съкращавала броя на чиновниците си през пет поредни тримесечия до третото тримесечие на 2017 година, когато е почнала още веднъж да се уголемява. Този развой обаче няма да продължи, защото проектите на банката са да освободи 500 чиновници преди раздаването на бонуси през март, което е подбудено от рационализиране на употребяваната технология.

Броят на чиновниците на швейцарската банка UBS пък сменяше посоката си през последните няколко години според от измененията в бизнес изискванията.

Дарън Бърнс, действен шеф на консултантската HR компания Morgan McKinley, разяснява, че най-търсени са били чиновниците в области като ръководство, ИТ и одит.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР