Още по темата: Бастионът на ГЕРБ си търси нов стопанин

...
Още по темата: Бастионът на ГЕРБ си търси нов стопанин
Коментари Харесай

Лариса Кътова: Вратите на кметството са отворени за всеки

Още по тематиката: Бастионът на ГЕРБ си търси нов собственик Бул. "Северен " съвсем подготвен, Рогошко чака Вдигат по 100 трошки всяка година

Лариса Кътова, изпълняващ длъжността кмет на регион „ Северен “, е приключила специалността „ Аграрна стопанска система “ в Аграрен университет - Пловдив, а по-късно и магистратура по бизнесадминистрация в същото образователно заведение. На 39 година е. След дипломирането е работила в частния бранш. От 2012 година е зам.-кмет в „ Северен “. Член на ГЕРБ е, номинирана за кмет на региона. Семейна, с две деца, живее в същия регион.

Г-жо Кътова, какво съумя районната администрация да свърши за четирите години от мандата?

Направихме доста неща. Преасфалтирахме десетки квартални улици, измежду които са „ Ян Хус “, „ Деница “, „ Горосвет “, „ Богдан “, четири улици в кв. „ Захарна фабрика “ - „ Тинтява “, „ Ястреб “, „ Щастие “ и „ Синчец “, вътрешното платно на бул. „ Марица -север “ 51-53. Със средствата, предоставени на региона, изградихме 9 паркинга пред жилищни блокове. За 350 паркоместа жителите заплащат наем по Наредбата, призната с решение на Общинския съвет. Благоустроихме няколко парка на територията на региона - на бул. „ Дунав “ 186 А и „ Барикадите “, на ул. „ Сърнена гора “, западно от Големия колос, и на ул. „ Иван Рилски ", както и парк, прочут като „ Моливчета “ до Пешеходния мост. В тези паркове са завършени нови алеи, построени са нови детски площадки, има осветяване, пейки, кошчета за боклук. Всяка година слагаме най-малко по 100 нови пейки. На територията на региона направихме осем кучешки площадки. Обновихме седем спортни площадки с нови мрежи, порти, кошове. Сложихме 10 тенис маси в учебните заведения и децата на драго сърце ги употребяват. През 2018 година ремонтирахме здравните кабинети във всички учебни заведения.

Преборихте ли се с гаражите?

В региона имаше 1251 гаражни кафези, от които са отстранени 300. В момента са 952, като всекидневно получаваме заявки от жителите, че сами си ги демонтират. На тяхно място следва създаване на нови паркинги, места за отдих и озеленяване, както е планувано в Наредбата. През 2017 година да вземем за пример разкрихме огромен паркинг за 150 коли на бул. " България " 2, 4, 6. Сега планираме да оформим места за паркиране на 55 коли зад Големия колос. По предпочитание на жителите до края на тази година имаме намерение да изградим паркинги на бул. „ България “ 134 за 17 автомобила, като две от местата са за инвалиди, и на бул. „ Дунав “ 7.

Достатъчни ли са средствата, които се отпускат на регионите от Община Пловдив?

Ако има повече пари, ще има и повече свършена работа, а надлежно ще се удовлетвори и по-голямата част от настояванията на хората. Всеки, който идва в приемното време в кметството, упорства незабавно да се направи ремонт на неговата улица и да се благоустрои пред неговия блок. Финансирането е друго. През 2016 година за ремонт и благоустрояване в кварталите имахме 300 000 лв., през 2017 година - 900 000 лв., през 2018-а - 500 000, през 2019-а - 300 000 лв.. Добре ще бъде, в случай че парите са най-малко два пъти повече, с цел да се отговори на потребностите на региона. Според мен в бъдеще би трябвало да се акцентира на ремонт на тротоари.

Какви проблеми остават за идващия мандат?

Трябва да продължи благоустрояването на жилищните квартали. Да има повече асфалтирани улици, по-хубави тротоари, зеленина, с цел да стане по-приятно за жителите. На места, където е допустимо, да се разкриват места за паркиране. Проблемът е, че в региона няма свободни терени, на които да строим паркинги, само че и не трябва те да се построяват за сметка на зелените площи.

На партийното заседание на ГЕРБ в „ Северен “ са ви номинирали за кмет на региона. Ще участвате ли в предизборната конкуренция за кметския пост?

Това ще реши Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Има ли разтърсване в работата на администрацията след ареста на кмета инж. Ральо Ралев?

Не. Всичко е овладяно и проблем няма. Гражданите се обслужват в период.

Изненадана ли сте от ареста на вашия началник?

Не мога да разясня ареста, тъй като се води разследване. Както и всички чиновници, бях сюрпризирана.

Предприемачът Здравко Ангелов, който е подал сигнал, че е изнудван за строително позволение от районния кмет, и до момента не е почнал градежа на ул. „ Добротич “. Издадохте ли към този момент строително позволение за този парцел?

Не мога да разясня нищо по тази кореспонденция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР