Още по-наивно е да се мисли, че те са партиите

...
Още по-наивно е да се мисли, че те са партиите
Коментари Харесай

Ще подкрепи ли ДБ кабинет, сглобен в Сараите?


Още по-наивно е да се мисли, че те са партиите на митинга. Енергията на митинга бяха хората, действителната поддръжка пристигна от президента, а гореспоменатите динозаври в политиката надушиха политическа кръв и яхнаха наивната част от протестиращите, приватизирайки лицето на митинга.

Всичко това обаче е минало, минаха и изборите, партиите на митинга не съумяха да създадат болшинство, само че в случай че бяха създали, болката им през днешния ден щеше да е още по-голяма. 

Причината е, че се оказа, че на Слави не му пука за останалите протестни партии. Той предложи еднолично държавно управление, с министър председател, а зад тила на това държавно управление надничат Сараите. Няма по какъв начин Василев да не бъде свързван с Доган. Политическото му минало просто е такова.

От ГЕРБ към този момент обявиха, че няма да поддържат това държавно управление. Наивно е да считаме, че Българска социалистическа партия ще се досамоубие, подкрепяйки държавното управление, без да има свои министри.

Мутрите на Мая са толкоз незначителни, че даже да заиграят със Сараите, няма да им стигат. 

В момента, в случай че сметнем, че Движение за права и свободи биха подкрепили този кабинет, двете партии ще имат общо към 95 депутати +/- 3-ма. Трябва да изчакаме крайните резултати, с цел да знаем с акуратност. 

На този стадий единственият вероятен сътрудник на този кабинет се оказва Демократична България. 

Явно обаче и там са в ступор какво тъкмо им се случва. Официозът им за разбори и мнения също мълчи по тематиката. А единствено ден преди този момент от там мечтаеха за " Мисия 121 " и рисуваха колажи с Мая, Христо и Тошко. 

Христо Иванов също към момента не е изказал позицията си. Това ни кара да мислим, че има напън към него за поддръжка на държавното управление, само че този сюжет не го задоволява.

Вчера на представянето на министрите си Слави пропусна да предложи министър за Министерство на околната среда и водите. 

Дали е от недовиждане, или е оставил това министерство за " търговия " за поддръжка, следва да забележим.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР