Още от векове жените в берберските племена в Мароко използвали

...
Още от векове жените в берберските племена в Мароко използвали
Коментари Харесай

Течно злато за кожата и косата – маслото от арган

Още от епохи дамите в берберските племена в Мароко употребявали аргановото масло в грижата за хубостта си. В последните години то стана обичано на бюти промишлеността.

Холивудските звезди го слагат на челно място в тайните им за хубост и му отдават заслугите за безупречния си тип на чарвения килим. Актрисата Ева Мендес неотдавна показа, че естественото арганово масло от Мароко е нейната най-голяма загадка за красива кожа, добавяйки, че свойствата му са “просто невероятни ”.

Много козметични артикули към този момент съдържат арганово масло и дават обещание да се оправят с проблени като прекомерно суха кожа, изключително през зимните месеци, и изсушена, изтощена и накъсваща се коса. В естествен тип то е не по-малко потребно, защото е по-богато на витамин Е и мастни киселини от зехтина. Освен това е известно като едно от най-хубавите масла, осигуряващи на кожата и косата ни естествена хидратация. 

 40738-iza-argan

Как да употребявате аргановото масло за коса

Стилистите се кълнат в неговите качества и го употребяват върху косите на своите известни клиентки преди събитие или на стилния подиум. Според тях, олиото придава повече виталност на кичурите. Спасява ги от липсва на искра и придава повече жизнеспособност на цвета, без значение какъв е той. В същото време, фризьорите поучават своите клиенти да го употребяват след баня върху изтощените краища, с цел да може хидратацията да бъде “заключена ” надълбоко в косъма.

Изборът от артикули на пазара е голям и даже да решите да се запасите с натурален вид, закупен от био магазин, може просто да го добавите към обичаната ви маска или еликсир, подобрявайки подхранващия им резултат. След нанасяне ги оставете да подействат малко по-дълго от нормално, да вземем за пример 20-30 мин. След това изплакнете както нормално. 

Най-добрите масла за другите видове кожа

За още по-дълбоко поддържане на прекомерно изтощена коса можете да нанесете олиото и да го оставите да подейства за през нощта. Същото важи и в случай че страдате от нервиран скалп. По принцип правилото за маслата е те да не се нанасят покрай корените на косата, защото я утежняват и постоянно мазняват, само че това не важи за аргановото. Въпреки това, както с всяко олио, и с това не би трябвало да се прекалява, като маските с него експертите поучават да вършиме един път седмично.

 argan-bridget

Благодарение на формулата му, аргановото масло е уместно за приложимост и върху лицето. Да, даже за дамите с мазна и смесена кожа. Много от нас са подозрителни към другите естествени масла, защото те могат да задълбочат казуса, в случай че не са подбрани и употребявани вярно. Но аргановото е леко и попива бързо в дълбочина, осигурявайки по този начин мечтаната този сезон сияйна кожа. Едновременно с това до хидратира по-добре от всеки крем, а също и омекотява.

Маслото е досатъчно нежно, с цел да може да се употребява от дами с разнообразни видове кожа и даже се има вяра, че оказва помощ в лекуването на анке и екземи. Френската актриса Марион Котияр употребява масло с 99% наличие на естественото олио, с добавени към него витамин Е и розово масло. За да постигнете нейната красива кожа можете да го употребявате вечер, нанасяйки го преди лягане на авансово почистено лице. Ако страдате от сухата и лющене през зимата, това решение е подобаващи и за вас. Друг вид е да добавите няколко капки от него към нощния си крем или артикул за хидратиране и да продължите да го употребявате както нормално.

Вижте още: 8 beauty продукта, които можете да замените с кокосово масло

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР