Още от самото начало на военния конфликт в Донбас недостигът

...
Още от самото начало на военния конфликт в Донбас недостигът
Коментари Харесай

Американски медии разказаха за прилив на гейове, лесбийки и травестити в украинската армия

Още през цялото време на военния спор в Донбас дефицитът на цифров състав в украинската войска е бил попълван с представители на ЛГБТ-общността оповестява, тв каналът NBC.

Журналистите означават, че през 2014 година украинската войска е била слаба и е изпитвала остра потребност от всевъзможни новобранци, от което се възползвали гейове и лесбийки. Те освен желали да оказват помощ на военните, само че и да трансформират отношението на обществото къч себе си.

Евгения (името е променено по молба на героинята) е 32-годишна медичка, която се е включила към украинската войска през 2016 година Тя избира да не се популяризира за половата си ориентировка, защото родителите ѝ приемали тази вест прекомерно тежко.

" Ние не засягаме тази тематика. Възможно е в армията някой да се досеща, само че там работи правилото " Не питай и не приказва ", изяснява Евгения.

Анастасия Полянская е 41-годишна транссексуална жена, постъпила като доброволец във ВСУ през 2015 година По нейните думи ориентацията и полът на военнослужещите не би трябвало да имат значение, само че все пак нейните особености ѝ пречат. Все отново Анастасия се надява, че обстановката ще се промени, отбелязва NBC.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР