Още от първия си ден на поста новият министър на

...
Още от първия си ден на поста новият министър на
Коментари Харесай

Министърът на икономиката останал изненадан от искането за по-скъп ток

Още от първия си ден на поста новият министър на стопанската система е разпоредил цялостен разбор на другите действия във ведомството. Това разгласи той в първото си изявление в „ На фокус с Лора Крумова ” по NOVA.

„ Трябва да поставим много старания, с цел да възстановяваме тона сред институциите, както и сред институциите и бизнеса. Това, което липсваше на бизнеса през последните години, беше предвидимост и непоклатимост. Поставям си го като един от главните цели ”, добави той.

Попитан дали възнамерява чистка в структурите на Министерството на стопанската система, Богданов съобщи: „ Не считам да върша чистки, а да усъвършенстваме избрани процеси, които или не работят, или не са задоволително ефикасни ”.

Според него предаването на властта от служебния кабинет към постоянния не е минало, както би трябвало. „ Една от аргументите беше освобождението на зам.-министрите. Ние целим да има поредност, по тази причина върнах един от хората, който беше освободен - Ирина Щонова ”, разгласи Богданов.

Новият министър на стопанската система уточни, че е останал сюрпризиран от настояването на служебната власт за нарастване на цената на тока. „ Приемам го като предизвикателство. Не мога да кажа кой, по какъв начин го е заложил и по кое време ”, посочи той.

Мандат с небосвод от девет месеца

„ Много неща могат да бъдат реализирани за девет месеца. Важно е да се даде дълготрайна визия, която България да следва. Мисля за нещата, които би трябвало да направя в този момент, с целите. Не премислям дали ще остана по-късно ”, разясни министърът.

Богданов акцентира, че се следва проект, като че ли държавното управление ще работи цялостен мандат. „ Има доста ясно написана стратегия, която допълваме. Там има ясно заложени цели - те не са за девет месеца, а на тримесечие ”, добави той.

Приоритетите за първите три месеца

Според Богданов едно от главните неща, които би трябвало да се случат, е съдействие сред институциите. Ключов е и растежът на вложенията, тъй като, разясни той, това е механизъм против инфлацията. Приоритет е и разговорът с бизнеса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР