Още от първите години от живота си едно дете опознава

...
Още от първите години от живота си едно дете опознава
Коментари Харесай

Избирайте правилните играчки според възрастта на детето

Още от първите години от живота си едно дете опознава света и въображението му е надалеч от нашето. Постепенно пред него се отварят нови цветове, комбинации, нови благоприятни условия. И то копнее за огромни открития. То възприема света благодарение на звуци, ръцете на майката и, несъмнено, играчки.

Наличието на детски играчки има доста добър резултат върху развиването на бебето, само че с възрастта играчките му оказват помощ да реализира нови цели. Освен това играчките развиват умствена активност у детето, съгласуваност на придвижванията и оказват помощ за развиването на слуховия уред и речта. Но гледната точка на родителите и потребностите на децата може да се разграничават. Ето за какво си коства да разберете от първокласен кои играчки дават отговор на настояването за възрастта на вашето дете? Как могат да му въздействат? И по какъв начин да изберете верните играчки за децата си?

Необходимостта от играчки и психическо развиване благодарение на тях

Всяко дете се нуждае от детски играчки, с цел да развие първо умения и умствена зоркост. В взаимозависимост от играчките, детето по време на играта развива няколко механизма на душeвността едновременно, само че най -често един е по -изразен:
•мислене;
•памет;
•Внимание;
•възприятие;
•въображение;
•реч;
•усещане за мирис;
•слух.

Много игри възпроизвеждат дейности от действителния живот, това има доста добър резултат върху развиването на детската душeвност. Например, когато се срещате с някого, би трябвало да кажете името си, да посегнете или да се извините за нарушаване. Това работи, в случай че по време на играта родителите са помогнали на детето да разбере по какъв начин вярно да стартира играта. След известно време детето е заобиколено от други хора, посетители, група в детската градина и ще му бъде по-лесно да поддържа връзка.

С помощта на играта можете да покажете на детето процеса на готвене, домакинство, да научите по какъв начин да се грижи за играчките си, това развива майчинството при девойките. Най-често девойките, които обичат играта на дъщери-майки, в бъдеще стават положителни майки. Участието на родителите в образованието за игра е доста значимо. Тъй като самото дете може да не се учи, след две години децата към този момент могат да имитират възрастни, само че някои игри към момента изискват присъединяване на родителите за цялостното им схващане от страна на детето.

Източник:
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР