Още от ден първи на тази пандемия и в Европа,

...
Още от ден първи на тази пандемия и в Европа,
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов: България е в условията на демографска катастрофа

 Още от ден първи на тази пандемия и в Европа, и по света тя се употребява както се откри за добре, главно да се всява боязън. Очевидно е, че се тестват доста разнообразни техники за всеобщ надзор. Не знаем какво е естеството на това заболяване, какви са методите за разпространяването и лекуването му, за положително или зло, ние ще живеем с този феномен дълго. Има цели райони в света, които взеха решение този проблем - в Китай оповестиха предходната седмица, че имат единствено петима болни, които са пристигнали от чужбина ".

" Най-големите проблеми са в Европа. Изборът на ваксина е геополитически въпрос, както стана напълно ясно. Истината е, че вътрешните елити се оправдават с решенията на Съюза. Става въпрос за огромни ползи и огромни залози, това е комерсиална война. Имаме търговски, стопански и идеологически конфликт ", разгласи проф. Иво Христов, втори в кандидатската листа на Българска социалистическа партия в Пловдив в Предизборно студио на БСТВ.

" България е в условия на демографска злополука, изправени сме пред изгубване. Ако желаеме тази страна да я има в качеството й на България и нашите деца да живеят в нея, трябваше да стартираме да действаме от дълго време. Тази рецесия стартира години преди прехода, ние влязохме в режим, който е присъщ за индустриалните страни, а точно закъснение темповете на демографски напредък и имаме към този момент едно просто възпроизводство. Този проблем не може да бъде решен със настоящия модел на ръководство. Българите не виждат смисъл да се възпроизвеждат в тази страна в този й тип. ", изрично съобщи професорът.

" България е с най-голям дял младежи, които са отпаднали от просветителната система. Образованието не е цел, а средство. Когато имате примитивна стопанска система, в която процентът на примитивните услуги е преобладаващ, тя няма потребност от образовани хора. България внася високопроизводителни машини, неща които едно време изнасяхме, а изнася първични материали, услуги. Самата сфера на образованието бе оставена на самотек ".

" В момента функционалната неначетеност е пагубен проблем. Когато имате такава калпава система, колкото и пари да наливате, те ще изтичат. Финансирането на висшето учебно заведение зависи от броя студенти, които влизат на входа, а не от резултатите на изхода. Кой е този ректор, декан, учител, който ще реже клона, на който седи? От броя на студентите зависи неговата заплата, " означи проф. Христов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР