Още нямаме информация кой ще отговаря за машините. Това заяви

...
Още нямаме информация кой ще отговаря за машините. Това заяви
Коментари Харесай

ЦИК: Още нямаме информация кой ще отговаря за машините

Още нямаме информация кой ще дава отговор за машините. Това съобщи Цветозар Томов, заместник-председател на ЦИК, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Още нямаме вест за машинното гласоподаване, не престават договарянията с вероятния реализатор.

Томов напомни, че във връзка с подаването на заявките в чужбина срокът приключва на 6 септември и остават още 5 дни. “До момента са подадени 28 000 заявки ”, съобщи той.

Томов изясни, че методът за подаване на заявки през страницата на ЦИК е доста по-удобен за хората. “Страните, в които обичайно се подават най-вече заявки са Турция, Англия, Испания, Италия и Съединени американски щати. Общият брой към този момент е 2 пъти по-малък по отношение на тези през ноември предходната година. Причина за това е либерализираният развой на разкриване на секции ”, изясни той.

Росица Матева, заместник-председател на ЦИК сподели, че в

9364 секции в страната ще се гласоподава с машини, в 1104 от тях ще се гласоподава с една машина, а с 290 машини ще се гласоподава отвън страната. Тя добави, че може да се усили броят на машините в чужбина при потребност.

Матева заяви, че след жребия през вчерашния ден се е открило, че една партия - “Единна национална партия ” няма да попада в електронните и машинни бюлетини. “Партията не е записала нито един претендент в листите си ”, сподели тя и изясни, че това е повода, заради която партията няма да бъде включена.

Матева сподели, че сега ревизират всички кандидатски листи, с цел да видят дали всички претенденти дават отговор на условията, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР