Още няма резултат от процедурата за машинно гласуване. Продължават преговорите

...
Още няма резултат от процедурата за машинно гласуване. Продължават преговорите
Коментари Харесай

ЦИК: Още няма резултат от процедурата за машинно гласуване

Още няма резултат от процедурата за машинно гласоподаване. Продължават договарянията с възможния реализатор на откритата процедура, която ЦИК разгласи, обявиха на брифинг зам.-председателите Росица Матева и Цветозар Томов.

На 6 септември в среднощ изтича срокът за подаване на заявление в чужбина.

До момента са подадени над 28 896 електронни заявки и 15-20 заявки, подадени в дипломатическите и консулските представителства. Страните, в които се подават повече заявки са обичайно Турция, Испания, Англия, Германия и Съединени американски щати. Общият брой на заявките до момента е два пъти по-малък от броя на подадените за този интервал на предишните избори.

Не е ясно какъв брой нови секции ще бъдат открити, само че ЦИК не чака да са повече от 800 в чужбина. В страната в 9363 секции ще се гласоподава с машини.

Предстои Централната изборна комисия да покаже по какъв начин ще наподобява бюлетината за идните предварителни парламентарни избори. Днес изтича срокът за правенето ѝ.

Една от партиите - ЕНП не е записала листи. Тя е с номер 21 и няма да попада в бюлетината. За партия " Национално придвижване Единство " в Монтана и Сливен също няма да попада номера ѝ в бюлетината заради нерегистриране на листи в тези региони.

До 2 септември е срокът за подаване за гласоподаване по сегашен адрес. Заявленията се подават в общината. До 17 септември се подава заявление за гласоподаване в преносима секция.

Най-рано на 6 септември ще има демонстрационни машини за гласоподаване в регионалните администрации.

Предизборната акция стартира в среднощ - 2 септември. Общо 29 партии и обединения влизат в борбата за 48-ото Народно заседание.

Вчера са одобрени техническите характерности на бюлетината и откакто от Българска народна банка показват пример - идващия четвъртък ЦИК ще я покаже.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР