Още няма повдигнати обвинения срещу задържаната българска гражданка в Турция.

...
Още няма повдигнати обвинения срещу задържаната българска гражданка в Турция.
Коментари Харесай

Тече съдебното заседание за втората българка задържана в Турция

Още няма повдигнати обвинявания против арестуваната българска гражданка в Турция. Най- евентуално тя ще бъде упрекната в агитация и ще бъде съдена по бързата процедура. Това осведомят дипломатически представители.

В момента тече правосъдното съвещание. По неофициална информация турският прокурор се е отказал от обвиняването в съпричастност към тероризъм, до момента в който английският жител е с непрекъсната мярка арестуван под стража.

Осигурена е отбрана на българската гражданка.

Премиерът Борисов и вицепремиерът Захариева наблюдават обстановката. Най-вероятно става въпрос за закононарушение осъществено по обществените мрежи, което в Турция е отежняващо виновността събитие.

 Освободиха едната от българките, арестувани в Турция за тероризъм Обновена
Освободиха едната от българките, арестувани в Турция за тероризъм

Днес се взема решение и дали против другата жена ще се повдигне обвиняване

Припомняме, че дъщерята на освободената българка остава в ареста. По нейния случай е ясно, че през днешния ден изтича 7-дневния период, в който би трябвало да стане ясно дали дамата ще бъде освободена или против нея ще бъде повдигнато обвиняване.

По време на ареста британецът и българките са били на лятна почивка в курорта Дидим, който се намира на към 200 километра южно от Измир. Властите в Турция арестували фамилията, тъй като британецът, който е доста непосредствен с дъщерята, е бил разследван за връзки със сирийския клон на организацията на кюрдските сили, която е оповестена от Турция за терористична организация.

Изяснено е още, че дъщерята на освободената българка има и кюрдски корени. Тя е живеела в Холандия и Англия, където учила интернационално право. Пред БНР българката уточни, че татко ѝ е кюрд. Тя не прекъсвала и връзката си с България, тъй като израснала тук. Тя се срещнала с Джоузеф Р. от обществените мрежи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР