Още не идва краят на грипа.Това заяви консултантът по ваксиниране

...
Още не идва краят на грипа.Това заяви консултантът по ваксиниране
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев: Шест пъти повече болни от грип, отколкото от коронавирус

Още не идва краят на грипа.

Това съобщи консултантът по имунизиране в Столична община и някогашен шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев за разпространяването на грипната зараза в страната.

Той изясни, че сега се популяризират две инфекции - сезонният грип и коронавирусът. Шест пъти е повече сезонният грип, в сравнение с коронавирусът. Над 70% доминира грип А, до момента в който грип B e към 5%. В София 83 на 10 000 са болните от грип. Тепърва ще се разболяваме от грип, предизвести проф. Кантарджиев.

Той добави, че има две медикаменти, които лекуват грип и с изписват с рецепта. Клиничната картина за грипа е идентична, като грип вид В по-трудно се поддава на медикаментите.

Проф. Кантарджиев прикани да се съблюдават разпоредбите, които са въведени против разпространяването на грипа в страната.

Проф. Кантарджиев уточни, че има повече случаи на скарлатина спрямо предходната година поради погрешно потребление на антибиотици. Скарлатината би трябвало да се лекува с най-евтините антибиотици, само че родителите не желаят, посочи той.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР