Още едно, трето поред посегателство над Колизеума в Рим в

...
Още едно, трето поред посегателство над Колизеума в Рим в
Коментари Харесай

И германски турист драскал по стена на Колизеума в Рим

Още едно, трето подред посягане над Колизеума в Рим в къс интервал от време – този път от 17-годишен немски екскурзиант, съпроводен от преподавател.

Повиканите от защитата на обекта карабинери, изненадали младежа, който драскал по стена на приземния етаж, разваляйки част от тухла. Отлепил се е откъс, който евентуално е желал да вземе за спомен.



фотоси: БТА/Архив

Повдигнато му е обвиняване за обезобразяване на културен монумент. Наказанието е затвор от 2 до 5 години и санкция до 15 000 евро – същото, което визира 17-годишната швейцарка изписала името си на стената, евентуално подражавайки на английския гражданин от български генезис Иван Димитров, който на 23 юни с ключ надраска името си и това на приятелката си.

Димитров се извини с думите, че не знаел, че Колизеума е прочут монумент, а родителите на тинейджърката обявиха, че щерка им не е сторила нищо неприятно – било хлапащина.

В медиите доминира мнение, че тримата туристи би трябвало да си понесат наказването даже единствено с парична санкция, с цел да се научат да почитат културните полезности. Според екскурзовод, тези прояви на туристи в Колизеума не са от през вчерашния ден и те не се трогват при забележка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР