Още една година. Още една церемония на Годишните музикални награди

...
Още една година. Още една церемония на Годишните музикални награди
Коментари Харесай

Наградите на БГ Радио: Отчайваща скука, бутафория и статуетка вместо хонорар

Още една година. Още една гала на Годишните музикални награди на БГ Радио. А ето и един бърз, само че обстоен преглед от блестящата гала, провела се в град Пловдив, планета Земя.

Катето Евро се показва като Рени и заплашва всички, че ще изпее една ария за обич, разлъка и още нещо. Облечена е в зелена сатенена пижама и я подозираме, че закъснявайки, е притичала от Панчарево до Пловдив, а след това е нямала време да се преоблече.

Орлин Горанов почва парчето " Ке сара " на италиански. За по-младите читатели тук, ще уточня, че Орлин Горанов е този, който раздава награди в ТВ игра на Българска национална телевизия всеки ден от 19:00 часа, която се споделя “Последният печели ”. Орлин обаче стартира първи, което ни навежда на мисълта, че няма да завоюва премия довечера.

Катето пее. Пеят и братя Аргирови. Има и човек с акустична китара, който също пее, само че не го разпознаваме за смут на меломаните. Пее и Маргарита Хранова. Тя е избрала типичен облекла - черен панталон и бяло сако. Хващам бас, че ВИП публиката, ситуирана на ресторантски маси тъкмо пред сцената, я е викала я за сметката, я за още три бири.

Хоп, първа изненада, последният куплет на парчето " Ке Сара " (което е изпято за първи път на фестивала Сан Ремо през 1971 година от Хосе Фелисиано и Рики е Повери), е на български. Защо въобще БГ Радио, което излъчва единствено българска музика, стартира годишните си музикални награди с италианско парче, е мистерия, обяснима единствено с моста, който хвърляме във времето и естрадата, която към този момент не крием, че доста наподобява на италианската. " Прилича " е евфемизъм за " гепена ". Но да не се заяждаме (да, да, гледали сме " Оркестър без име " ) и да продължаваме напред.

Посрещаме водещите Хилда Казасян и Юлиан Вергов. Хилда е с черна блестяща рокля с цепки, Юлиан е с летен костюм, бяла тениска и бели спортни обувки. Разбираме, че ще се дават 11 статуетки и че церемонията се организира в колодрум. Което ненапълно оправдава спортния тип на Юлиан. За цепките на Хилда се надяваме на много по-сериозно опрощение, което да следва.

Награда за дебют. Виктор и Мирослава от " Здравей, България " излизат с плик, в който е името на печелившия. Номинираните са:
MarianoffRIANickaЯна НиколоваНикол
Никого не познаваме, в случай че Никол Станкулова не е пропяла, само че с отчаяние виждаме, че не е тя.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР