Още една държава скъса дипломатически отношения с КосовоГренада стана деветата

...
Още една държава скъса дипломатически отношения с КосовоГренада стана деветата
Коментари Харесай

Още една държава скъса дипломатически отношения с Косово

Още една страна скъса дипломатически връзки с Косово
Гренада стана деветата страна, която отдръпна признаването на Косово, оповестяват сръбските медии.

По този метод карибската страна се съобрази с рекомендацията на Министерството на външните работи на Сърбия. Решението на Гранада идва директно след среща на външния министър Питър Дейвид със сръбския му сътрудник Ивица Дачич.

Като разследване от това Сърбия подписа с Гранада контракт за другарство и съдействие, а в най-близко бъдеще Дейвид ще посети Белград.

Гранада е към този момент деветата страна, която след договаряния със Сърбия, отдръпна признаването на Косово. По-рано това сториха Суринам, Доминика, Либерия, Сао Томе и Принсипи, Гвинея-Бисау, Бурунди, Лесото и Папуа Нова Гвинея.

Косово обаче продължава да поддържа дипломатически връзки с повече от 90 страни. Сред тях са Съединени американски щати, Канада, Австралия, Швейцария и множеството от членовете на Европейския съюз.

Категорично отхвърлят да признаят независимостта на Косово Русия, Китай, Индия и Бразилия. Сред членовете на Европейски Съюз териториалната целокупност на Сърбия се поддържа от Гърция, Испания, Румъния и Кипър. /РБК и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР