Още един дом за възрастни хора със случаи на COVID-19.

...
Още един дом за възрастни хора със случаи на COVID-19.
Коментари Харесай

Още един дом за възрастни хора със случаи на COVID-19

Още един дом за възрастни хора със случаи на COVID-19. Навременното тестване в дома в Радомир обаче наподобява е лимитирало болестта единствено до личния състав.

След всеобщото заразяване на възрастни хора с COVID-19 в домовете във Видинско, държавният здравен контрольор Ангел Кунчев разпорежда тестване в домовете в цялата страна.

Така, в края на април в дома в Радомир са взети проби на личния състав.

От 58 души - четирима дават позитивен резултат. Медицинска сестра, две санитарки и жена от пералното помещение. Самите те били сюрпризирани от резултата.

„ Те са без признаци, асимптомни, нямат прояви на болестта COVID-19 “, изясни Юри Торнев, шеф на РЗИ – Перник.
Заразените с COVID-19 от Дома за възрастни хора в Кула ще бъдат настанени в лечебни заведения 19 души са с позитивни проби за ковид
Домът е един от най-големите в региона. В момента там има 136 жители. Това са хора над 65-годишна възраст.

Всички те са тествани. Всички резултати са негативни, с облекчение установяват от РЗИ.

„ В домовете множеството от тях са с съпътстващи болести и това е рисков контингент и затова сме изострили вниманието към тях “, съобщи Юри Торнев.

Свиждането е неразрешено, както и излизането на домуващите.

„ Всичко съм подхванала, непрестанно водим и диалози с тях, за опазване на дистанцията, на всеки етаж има дезинфектанти “, сподели Донка Ваклинова, шеф на дома.
Деница Сачева: Започваме всеобщо тестване за COVID-19 в домовете за остарели хора Социалният министър съобщи, че към 92 хиляди души са изгубили работата си поради пандемията
Продължава епидемиологичното изследване. Вече е мъчно да се откри, той е задоволително публикуван към този момент, с цел да знаем кой е преносителят “, добави Юри Торнев.

Въпреки че пробите и на личния състав и на жители са негативни, от РЗИ-Перник твърдят, че не престават да управляват обстановката.

Казват, че се прави непрекъсната стерилизация в дома и място за терзание няма.

„ Това са хранителни среди, върху които вземаме проби, с цел да проконтролираме по какъв начин е извършена дезинфекцията, само че ще вземаме от места, където вирусът би могъл да се задържи по дълготрайно и където се допират, дръжки на вратите, парапетите, в асансьора и вратата “, съобщи доктор Гергана Георгиева, вирусолог и епидемиолог в РЗИ-Перник.

Достъпът до дома за възрастни хора е стеснен. Свижданията са прекъснати.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 1 704 52 80 342 Света 3 687 046 43 775 255 105 1 220 480 Заразени* Нови Починали България 1 704 52 80 Света 3 687 046 43 775 255 105
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР