Още един български лекар загуби битката с COVID-19. След продължително

...
Още един български лекар загуби битката с COVID-19. След продължително
Коментари Харесай

Трагични подробности за смъртта от К-19 на шефа на болницата в Провадия

Още един български доктор загуби борбата с COVID-19. След дълготрайно лекуване шефът на болничното заведение в Провадия доктор Светослав Неделчев е умрял нощес, оповестява Нова телевизия.

Ситуацията в дребната общинска болница се усложнява, защото част от личния състав също е инфектиран, а единствения пулмолог в лечебното заведение е на 83 години.

Преди седмица положението на шефа на болничното заведение се усложнява. Прелели му кръвна плазма и се почувствал по-добре. После обаче отново се влошил.

Временно изпълняващият длъжността шеф на общинската болничното заведение доктор Иво Гочев е обезпокоен и за останалите лекари от личния състав.

„ 70% от личния състав и като сестри, и като лекари са пенсионери. Аз също съм пенсионер. Повечето от сътрудниците са на много пределна възраст и е грехота да ги вкараме в COVID-отделението. Пулмологът е на 83 години”, сподели той.

Освен от пулмолог на достолепна възраст, пациентите в болничното заведение се лекуват и от болен с ковид невролог.

„ Той се разболя от COVID-19. Сложиха го горе в отделението, само че той изяви предпочитание да работи. Облича се с нужните защитни средства и изкарва по 24 часа”, споделя доктор Иво Гочев.

От Общината търсят решение, с цел да се оправят със обстановката. „ Ще вземем спомагателни ограничения, ще бъде назначен нов началник и по никакъв метод няма да спрем работата на болничното заведение и най-много на отделението за COVID-19”, съобщи Жоро Илчев.

А краткотрайният шеф на лечебното заведение се надява личният състав да издържи. „ Те физически няма да могат да се изморят, само че нека душевен да не рухнат”, споделя доктор Иво Гочев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР