Още е рано да се правят заключения за причините за

...
Още е рано да се правят заключения за причините за
Коментари Харесай

Ген. Сертов: Срокът за разследването на авиокатастрофата е 30 работни дни

Още е рано да се вършат изводи за аргументите за авиокатастрофата в Крумово. Това сподели пред публицисти в авиобаза Крумово бригаден военачалник Борислав Сертов, шеф на работа " Военна полиция ".

Той разясни, че ще се ревизират няколко версии. Срокът на следствието на такава авиокатастрофа е 30 работи дни, в случай че не се постанова назначението на спомагателни експертизи. " Тук би трябвало да се прави разлика сред следствието, което води Окръжна прокуратура, и следствието, което води отдел " Авиационна сигурност ", сподели Сертов.

По думите му има възможност повода за злополуката да е техническа нередовност и тази версия ще бъде тествана. Но все пак е доста рано, единствено няколко часа след злополуката да се приказва за причина.

Командирът на 24 авиобаза в Крумово бригаден военачалник Димитър Иванов разясни, че вертолетът е правил избавителна работа подхождайки над площадка от към 30 метра височина. При това състояние той би трябвало да снижи и да спусне избавител по въже. Това е тренирано доста пъти, а височината е естествена.

Според него една такава машина е задоволително комплицирана, с цел да може да се гадае за аргументи на нередовност. По думите на командира животът на един хеликоптер може да бъде удължаван, само че не безпределно. Има фабрики, които вършат това.

През 2016 година този хеликоптер е бил ремонтиран и той е можел да лети още 200 часа, от общо 500. Периодично са били правени прегледи от разнообразни оторизирани органи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР