Още две учителки – от Шумен и Разград, са починали

...
Още две учителки – от Шумен и Разград, са починали
Коментари Харесай

Още две учителки загубиха битката с Covid-19

Още две учителки – от Шумен и Разград, са умряли в неделя след борба с Covid-19.

49-годишната Людмила Иванова от Професионалната гимназия по облекло, хранене и химични технологии " Асен Златаров " в Шумен умря след 10-дневна борба с новия ковид. Тя е преподавала на деца със специфични просветителни потребности.

Людмила Иванова се почувствала неразположена на 16 октомври. Тя и сестра ѝ, която е преподавател в същото учебно заведение, имали температура и кашлица. Директорът на гимназията Веселин Тодоров освободил и двете от работа. На другия ден към този момент било доказано, че Людмила Иванова е с ковид. Миналата седмица във вторник е постъпила за лекуване в МБАЛ-Шумен, само че лекарите не са могли да я спасят. Иванова е имала диабет. В момента сестра ѝ е под домашна карантина.

В понеделник на инспекция в гимназията бяха специалисти от РЗИ и РУО в Шумен. Според техните наставления в петък ще бъде осъществена цялостна стерилизация на образователната постройка.

Към момента нито едно дете от гимназията не е дало позитивен резултат, единствено две са под карантина, само че поради позитивни проби в фамилиите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР