Още две кръгови кръстовища и локални ленти поискаха кметове на

...
Още две кръгови кръстовища и локални ленти поискаха кметове на
Коментари Харесай

Искат изграждане на още две кръгови на пътя Асенoвград - Пловдив

Още две кръгови кръстовища и местни ленти желаеха кметове на общини, измежду които и асенoвградският градоначалник лекар Емил Караиванов, за пътя Асеновград – Пловдив. Това стана ясно от работна среща сред участниците в реконструкцията на сектора. Домакин на събитието бе Асеновград.
Искането за едното от кръговите кръстовища е то да бъде ситуирано при разклона за асеновградския квартал Долни Воден. За друго проектите са да бъде сложено при отбивката за Промишлена зона „ Север “. Предложението за още кръгови кръстовища, с изключение на към този момент двете планувани в сектора сред Асеновград и Пловдив, е да бъде предоставена опция на преминаващите от кварталите Горни Воден и Долни Воден да се включват по-лесно и безвредно в основния път. „ Ние претендираме за това, тъй като левият завой към обласния град се реализира извънредно мъчно и рисково.

Предстои да се изготви план и откакто е подготвен парцеларният проект, ще стартират отчуждителни процедури. “, сподели пред публицисти Караиванов. И посочи, че се обмисля другото кръстовище да бъде ситуирано на входа на Асеновград – към разклона за Промишлена зона „ Север”. За него е планувано Общината да подари на страната общинска земя с нужната повърхност. Кръгът ще бъде разположен в сектора, малко преди съществуващото островче на входа на града. Това ще даде опция да се прави противоположен завой към Пловдив. И още – задачата на това кръгово кръстовище ще бъде понижаване на скоростта при нахлуване в Асеновград.
И различен сериозен проблем по предходния план бе обиден на работната среща. Техниката и машините на компаниите, които действат на територията на община Асенoвград, нямат опция за изход на високоскоростния път. Затова преговаряме за възлагане на планиране на местни платна. За задачата в Инвестиционната стратегия са планувани 35 000 лв.. Локалните платна ще са дълги по 4 километра всяко и ще са ситуирани от двете страни на пътя, който се построява сега. Там ще има и по един напоителен и отводнителен канал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР