Още двама турски войници са загинали в северозападна Сирия при

...
Още двама турски войници са загинали в северозападна Сирия при
Коментари Харесай

Руско-турският конфликт в Сирия се изостря преди срещата Путин- Ердоган

Още двама турски бойци са починали в северозападна Сирия при офанзива на сирийските държавни сили в сряда, до момента в който боевете в провинция Идлиб не престават и напрежението преди плануваната среща сред президентите на Турция и Русия нараства.

Преди ден различен турски боец бе погубен от сирийски огън, а други девет бяха ранени. Поне 59 турски бойци са починали в Идлиб от началото на военните дейности в последния размирен бастион в Сирия, където подкрепяната от Русия атака на сирийските държавни сили принуди един милион души да се насочат към затворената турска граница в търсене на сигурност, съобщи телевизионният канал Ал Джазира.

Турция, която поддържа някои от бунтовническите групи в Идлиб, в неделя разгласи публично началото на пълномащабна военна интервенция против силите на сирийския президент Башар Асад, който се употребява с поддръжката на дългогодишния си съдружник Владимир Путин.

Операцията " Пролетен щит " е отговор на въздушните офанзиви на сирийските сили предходната седмица, при които бяха убити 34 турски бойци – най- огромният брой жертви на турската войска от три десетилетия.

В хода на интервенцията Турция смъкна три сирийски изтребителя и умъртви десетки бойци на Асад, главно посредством офанзиви, осъществени с дронове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР