Още двама души загинаха, след като самоделна бомба удари туристически

...
Още двама души загинаха, след като самоделна бомба удари туристически
Коментари Харесай

Жертвите на атентата в Египет се увеличиха

Още двама души починаха, откакто самоделна бомба удари туристически рейс в Кайро, заяви организация Франс прес. С това броят на починалите набъбна до четири души, измежду които са трима виетнамски туристи и един локален екскурзовод, съобщи БГНЕС.
11 души, дружно с водача на рейса, който е египтянин, са ранени. Няма потърпевши българи, твърдят от Външно министерство.
" В 18.15 ч. локално време самоделно взривно устройство е избухнало в Гиза до момента в който прекосявал рейс с 14 виетнамски туристи, причинявайки гибелта на двама и ранявайки 10 туристи, измежду които и туристическия гид и лидера на рейса, и двамата с египетско поданство ", се споделяше в първото известие на египетската прокуратура.
Египет се бори с джихадистки бунтовници в северната част на Синайския полуостров, откогато военните смъкнаха някогашния президент Мохамед Морси през 2013 година. Те са правилни на терористичната формация " Ислямска страна " от 2014 година и са поели отговорност за редица смъртоносни набези от този момент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР