Още двама души, които бяха открити преди дни в критично

...
Още двама души, които бяха открити преди дни в критично
Коментари Харесай

Още двама са отровени с "Новичок" край Солзбъри, обяви полицията

Още двама души, които бяха открити преди дни в сериозно положение край Солзбъри, са жертва на нервнопаралитично вещество от групата " Новичок ", основана в някогашния Съюз на съветските социалистически републики, оповестиха английската полиция, отделът за битка с тероризма и основният доктор на Обединеното Кралство.
По-рано денем таблоидът " Сън " заяви, че мъжът и дамата са със същите признаци като Сергей Скрипал и щерка му, които бяха нападнати през март в града.
Медиите настояват, че това са 45-годишният Чарли Роули и 44-годишната Доун Стърджис. Двамата са били открити в безсъзнание в къща в събота в Еймсбъри на 11 километра от мястото на покушението против някогашния съветски двоен сътрудник и Юлия Скрипал.
Полицията добави в сряда вечерта, че няма други потърпевши със същите признаци. Няма и нищо в предишното им, които да допуска, че двамата преднамерено са били обект на нахлуване. Следствието към този момент се води от силите за битка с тероризма.
" Получих резултатите от тестванията в Портън Даун [британският боен център за отбрана от химически и биологични оръжия] и те демонстрират, че двамата са били изложени на нервнопаралитичното вещество " Новичок ", съобщи Нийл Бейсу, най-високопоставеният чиновник на отдела за битка с тероризма. Пред публицисти той обяси, че за момента не е яно по какъв начин мъжът и дамата са се оказали в контакт с веществото и дали са били особено цел на нападение.
Случаят се възприема извънредно съществено, съобщи представител на премиера Тереза Мей. Днес е имало съвещание на комисията за реагиране в спешни обстановки и министрите постоянно получават информация за развоя на събитията.

 Още двама са отровени с

Полицията е обкръжила най-малко пет разнообразни места, в това число парк и парцел в Солзбъри, както и аптека и баптистки център в Еймсбъри, въпреки здравни експерти да споделят, че рискът за общността е дребен.
Двамата потърпевши се лекуват в локалната болница в Солзбъри, където седмици наред лекарите се бориха за живота на Скрипал. Първоначално се е считало, че Роули и Стърджис са взели свръхдоза хероин или крек кокаин от нечиста пратка.
" Не сме в положение да кажем дали нервнопаралитичното вещество е от същата доза, на която са били изложени Скрипал ", сподели Бейсу. Очевидно е, че една от разследваните версии е връзка сред двете следствия. "

 Баптистката черква с набожен център в Еймхърст.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР