Още два дни и край на снега. Слънцето идва следобед

...
Още два дни и край на снега. Слънцето идва следобед
Коментари Харесай

Сняг ще вали за последно утре, от четвъртък иде хубаво време

Още два дни и завършек на снега. Слънцето идва следобяд в четвъртък. Обещаваме на феновете за финален път да има сняг, само че такова е времето. Това е пролетта. Не може от зимата внезапно да скочим в лятото, въпреки че се е случвало от време на време. Това сподели климатологът проф. Георги Рачев в студиото на „ Тази заран “ по bTV.

„ Последният сняг е на следващия ден. Картата е от 15 часа на следващия ден. Ето го обичаното лилаво, което ще придвижи снега. Ако времето напролет е еднообразно, ще бъде неприятно. По-добре да задържи вегетацията при плодните дръвчета и след това взривно да набъбнат “, сподели той, показвайки карта.

„ Очаква ни антициклон, който се върти назад на часовниковата стрелка и по средата студеният въздух нахлува към България през днешния ден на обед. Той няма да се доизмени, а ще докара до студовете и дъждовете, за които Натали Трифонова приказва.

„ Времето ще се стабилизира и ще има доста слънце. Събота и неделя, който може да излиза навънка. Пролетта идва и няма по какъв начин да я спрем. В Париж ще е 5 градуса, а в Рим е топло, колкото у нас “, добави той.

Червената линия са оптималните, а синята линия са минималните. Дори да има нещо, в случай, че минималните температури са типично ранно пролетни. Към 14-15 има едно разстройване, след което продължаваме до 23, когато още веднъж ще има валежи и до края на месеца ни чака хубаво пролетно време “, заключи проф. Рачев, показвайки последната карта.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР