Още днес вълните по Черноморието са по-малки, като достигат метър,

...
Още днес вълните по Черноморието са по-малки, като достигат метър,
Коментари Харесай

Вълнението по морето започва да отслабва, другата седмица ще става за къпане

Още през днешния ден вълните по Черноморието са по-малки, като доближават метър, метър и двайсет, а в събота и неделя те няма да са повече от метър. От понеделник-вторник те ще станат още по-малки и четвъртък и петък другата седмица ще са 30-40 сантиметра. Такава е прогнозата на климатолога Георги Рачев, откакто в последните дни по Южното Черноморие морето беше бурно и по плажовете беше повдигнат червен байрак.

В Бургас вълните на морето бяха толкоз мощни, че заляха и унищожиха огромна част от плажа. Край Варна през последните дни морето също беше бурно, само че поради това, че там плажът е по-скосен и водата не навлиза толкоз във вътрешността към брега, колкото на Южното Черноморие, нямаше вреди. " Антициклонът " Лоте " към този момент поотслабва, спада източният транспорт на въздушни маси и надлежно ще има по-малко неспокойствие на морето, посочи Рачев пред Би Ти Ви.

" В събота и неделя температурите ще са високи. До края на месеца времето ще бъде слънчево, изсъхнало и топло ", означи климатологът.

Температурите в България и на Балканите през идващите дни ще са сред 35 и 37 градуса.

През идната седмица в София оптималните температури ще са над 30 градуса, а минималните - към 20 градуса. Във Варна оптималните температури ще доближават до 34 градуса. В Созопол в понеделник температурата ще е 34 градуса. В Стара Загора оптималните температури ще са сред 34 и 36 градуса, а минималните - към 21 градуса. В Русе неделя се чака термометрите да доближат 38 градуса, в Плевен - 35 градуса.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР