Още ден остава на хората,изпуснали 5-годишния срок за прехвърляне на

...
Още ден остава на хората,изпуснали 5-годишния срок за прехвърляне на
Коментари Харесай

Още ден остава за избор с една или две пенсии да се осигуряваме

Още ден остава на хората,изпуснали 5-годишния период за прекачване на парите си за втора пенсия от частните фондове в Национален осигурителен институт. Срокът до 30 юни е за дамите, родени сред 1960 и 1964 г.

Прехвърлянето от частен фонд в държавния институт става посредством заявление в офисите на Националната организация за поприходите. То може да се подаде и посредством дипломиран електронен автограф.

Преди това всеки може да ревизира дали две пенсии ще са повече от една посредством калкулатора на Национален осигурителен институт. За да се употребява, е необходим личен идентификационен код от Национален осигурителен институт. Около 10 000 души към този момент са се трансферирали от частните фондове към Национален осигурителен институт за първите три месеца на 2021 г.

Подадените заявки за прекачване са над 79 хиляди, до момента в който хората, които са минали от един фонд в различен, са 68 хиляди Близо 56 хиляди души пък бяха трансферирали парите си за втора пенсия към Национален осигурителен институт към края на февруари, откогато съществува такава опция от 2015 година насам
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР