Още април месец позицията на БСП беше, че преговори с

...
Още април месец позицията на БСП беше, че преговори с
Коментари Харесай

Александър Симов: Още през април БСП поиска преговори с „Газпром“



„ Още април месец позицията на Българска социалистическа партия беше, че договаряния с „ Газпром “ би трябвало да има. Това не е единствено наше искане. Тази позиция беше изразена след една среща на Корнелия Нинова с работодателските организации и хора от промишлеността, които доста добре знаят, че по-скъпия газ заплашва българската промишленост. “ Това съобщи членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия Александър Симов в ефира на BG on AIR.
„ В една коалиция не е належащо да си склонен с всичко. Важното е какво сме постигнали в сферите, в които сме имали единодушие. Реагирахме остро, тъй като нашите сътрудници не взеха решението по метода, по който то трябваше да бъде взето – да бъде разисквано в съдружните формати “, добави Симов за аргументите довели до острата реакция на социалистите при спирането на договарянията с „ Газпром “.
Той уточни, че най-важното е хората да бъдат на топло през зимата, само че също по този начин и на каква цена ще бъде това. „ Защото тези, които стачкуват сега все едно споделят: „ Давайте да плащаме по-скъп газ и цените на всичко да скочат “, само че в България това ще докара до злополука “, безапелационен бе членът на Народно събрание на Българска социалистическа партия.
„ Ние слагаме на масата нашите антикризисни ограничения, с цел да забележим има ли опция да реализираме единодушие по тях. Мораториум върху цените на газа, с цел да може през зимата хората да се усещат спокойни. Има пари, с които да се покрие това. Парите в бюджета би трябвало да служат в интерес на хората. Важното е в последна сметка българските жители да видят кой мисли за тях. За мен същинската неточност беше въобще отхвърли от договаряния с „ Газпром “. Оттам нататък всичко по тематиката би трябвало да се дискутира в детайлности “, заключи Александър Симов за ограниченията, които биха помогнали против високите цени на синьото гориво.
По думите му с дейностите си служебния кабинет удря по Българска социалистическа партия, само че няма да успее да срине резултата на социалистите. „ Безкрайната поредност от удари против Корнелия Нинова не е почтен политически метод. От това печели ГЕРБ. Точно по тази причина настоявам, че метода на служебното държавно управление е сгрешен “, разяснява той за нападките на служебното държавно управление. Симов дефинира като персонално отношението на президента да назначи за стопански министър човек, който преди този момент Корнелия Нинова е уволнила.
Социалистът съобщи, че Българска социалистическа партия излиза на тепиха за победа и дефинира ГЕРБ като туморна партия. Според него колкото по-голяма е тяхната парламентарна група, толкоз по-малък е шанса за държавно управление. „ Хубавото е, че анти-ГЕРБ консенсуса продължава да съществува. „ Възраждане “ са партия отшелник, тяхната цел не е да ръководят. Не считам, че те биха влезнали в каквато и да е коалиция, въпреки и тяхното непрекъснато гласоподаване с ГЕРБ “, добави той за настоящата политическа обстановка в страната ни.
В умозаключение Александър Симов сподели, че Българска социалистическа партия от самото начало е упорствала за сформиране на държавно управление, тъй като в противоположен случай има риск още веднъж да влезем в серпантина от избори и да стигнем до конституционна рецесия. „ Ако някой си показва, че това ще докара след себе си президентска република – надълбоко се лъже. Изходът е устойчиво ръководство с ясна стратегия “, приключи той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР