Oще 80 деца са подпомогнати от благотворителната инициатива Българската Коледа.

...
Oще 80 деца са подпомогнати от благотворителната инициатива Българската Коледа.
Коментари Харесай

Българската Коледа подкрепи лечението и рехабилитацията на още 80 деца

Oще 80 деца са подкрепени от благотворителната самодейност " Българската Коледа ". Набраната до този миг сума от акцията, която започва предходната година на 1 декември, е 1 850 000 лева

Средства от " Българската Коледа " се подаряват за диагностика, лекуване и рехабилитация на деца с тежки и хронични болести, както и за здравна инсталация за детски клиники и отделения в цялата страна.

Удовлетворените нови 80 молби са въз основата на приложените към документите на всяко дете настоящи медицински документи и изразени мнения от лекуващи лекари. Общата им стойност е 104 718, 62 лева

До този миг са подкрепени общо 326 деца с хронични и тежки болести: Детска церебрална парализа и съпътстващи болести - Епилепсия, Хидроцефалия, Микроцефалия и др.; Спинална мускулна атрофия; Мускулна дистрофия вид Дюшен; Аутизъм; Родови травми; Разстройство в развиването на двигателните функции; вродени аномалии; вродена глухота в положение след кохлеарна имплантация. На децата с диагнози Ахондроплазия, Нанизъм, Остеогенезис имперфекта, Синдром на Noonan, Синдром на Silver-Russel, Синдром на Cornelia de Lange, Хипофосфатазия, Вродена сърдечна малформация, Нефротичен синдром, е обезпечена към този момент медикаментозна терапия със скъпоструващите медикаменти Genotropin, Omnitrope, CellCept.

Осемнадесетото издание на благотворителната самодейност " Българската Коледа " е с фокус " Заедно за децата с хронични болести - да превърнем вярата в действителност ". Инициативата протяга ръка за поредна година към всички деца с разнообразни болести, положения и увреждания, които се нуждаят от средства за реализиране на диагностика, лекуване и рехабилитация, с цел да съумеят да се преборят с заболяването още в ранното си детство.

Данните по света демонстрират, че децата, които са били диагностицирани и лекувани в точния момент, подкрепяни с качествени и ранни рехабилитационни и други услуги и интервенции, съумяват да доближат развиването на своите връстници и да осъществят своя капацитет.

С помощта на напъните и съпричастността на хората " Българската Коледа " оказва помощ за навременна диагностика и лекуване посредством обезпечаване и на модерна здравна инсталация за детски клиники и отделения в цялата страна.

Кампания 2020/2021 си сложи за цел и да обезпечи високотехнологична инсталация за прецизна диагностика, лекуване и рехабилитация в академични и многопрофилни лечебни заведения, които имат построени пълномощия и ясна тактика за възстановяване на грижата за детското здраве.

Във връзка с осъществяване на задачите на Кампания 2020/2021, през месец юни следва да бъде открита процедура на стойност близо 1 000 000 лева за възлагане на социална поръчка за доставка на здравна инсталация, финансирана със средства от " Българската Коледа ".

Повече информация за благотворителната самодейност, реда за кандидатстване, както и за методите, по които могат да бъдат правени дарения, са посочени на уеб страницата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР