Oще 453 допълнителни места ще бъдат разкрити в кризисните центрове

...
Oще 453 допълнителни места ще бъдат разкрити в кризисните центрове
Коментари Харесай

Разкриват още 453 места в кризисните центрове за пострадали от насилие

Oще 453 спомагателни места ще бъдат разкрити в спешните центрове за потърпевши от принуждение у нас. Това стана ясно на среща при премиера Николай Денков , на която бе изработен доклад на обрисуваните през август ограничения за битка с експанзията и насилието

В полемиката взеха присъединяване вицепремиерът Мария Габриел , която е ръководител на Националния съвет за предварителна защита и отбрана от домашното принуждение, министрите Иванка Шалапатова и Калин Стоянов, заместник-министрите Емилия Лазарова и Георги Николов .

Държавата ще поддържа финансово дейностите на още четири спешни центъра у нас. През октомври средства ще бъдат преведени на спешни центрове в Ямбол и в бургаския ж. к. „ Меден Рудник “. Техният потенциал сега е надлежно 12 и 15 места.

В рамките на идващите три месеца нов спешен център ще бъде оголен в община Самуил , в който поддръжка могат да потърсят 15 жертви на принуждение. С държавно финансиране ще бъде повишен потенциалът на спешния център в Перник – от 16 на 40 места .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР