Още 19 българи от ивицата Газа се прибраха у нас.

...
Още 19 българи от ивицата Газа се прибраха у нас.
Коментари Харесай

Трите българчета, които издирваха в Газа, кацнаха у нас

Още 19 българи от линията Газа се прибраха у нас. С полет от Италия до летище София се върнаха у дома и трите деца, които бяха в неопределеност. Те се издирваха в региона, в който падна бомба.

Преди две седмици Таер Алшарафи заяви, че брачната половинка му и трите им деца са в неопределеност в линията Газа. Районът, в който нощували, бил бомбардиран. Те бяха открити живи на същия ден, само че едвам в събота кацнаха на родна земя. 

" Не мога да опиша какъв брой се веселя. Най-накрая ги видях, популярност Богу, че са добре. Просто нямам думи! Най- най-после си пристигнаха! Много съм признателен на нашето посолство, на посланика, на всички хора, които помогнаха ", сподели щастливият татко Таер.

Най-малкото му дете Мохамед е едвам на 6 месеца. Башар е на 7, а Зен на 5 години. Те се върнаха в България с майка им Ясмин. 

" Изморена съм от всичко. От неналичието на вода, ток, от фосфора. Бомбардираха на всички места. Беше извънредно! Бяхме потънали в горест и чакахме гибелта. Постоянно. Всяка секунда. Сега, в този момент съм добре и благодаря на всички ", описа Ясмин Алшарафи пред Нова тв. 

Сахар и 3-месечното ѝ бебе също са избавени.

" Това не е елементарна война. Това е злополука. Бях с бебето си там. То заслужава по-добър живот. Тръгвах, връщах се, лутах се, нямаше място, където сме в сигурност. Понякога даже не можех да рева. Усещаха страха по цялото си тяло. Дори не можех да ходя от боязън ", споделя тя.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР