Още 1100 украински деца са получили наранявания от различна степен,

...
Още 1100 украински деца са получили наранявания от различна степен,
Коментари Харесай

Тежката участ на украинските деца: Поне 500 убити, а 1100 ранени, 19 000 депортирани

Още 1100 украински деца са получили пострадвания от друга степен, се споделя в изказването на прокуратурата. Според нея действителният брой евентуално ще бъде по-висок, защото украинските управляващи не престават да проверяват жертвите в зоната на военните дейности и в освободените от Украйна територии, както и в районите, окупирани от съветските войски.

Повече от 19 000 украински деца са депортирани, а няколкостотин към този момент са върнати.

Броят на убитите и ранените деца е максимален в източните области Донецк и Харков, ситуирани покрай фронтовата линия, следвани от района на столицата Киев и град Херсон в Южна Украйна.

Според прокуратурата напълно неотдавна при ракетен удар в Западна Украйна в петък тази седмица е починало 8-годишно украинско момче. Ръководителят на регионалната администрация Светлана Онишчук сподели, че детето е откарано в болница в сериозно положение.

" Лекарите направиха всичко допустимо, само че за жалост не беше допустимо да спасим живота на детето. Моите съболезнования на фамилията! ", добави тя във видео, качено в " Телеграм ".

Онишчук подсети също на популацията, че би трябвало да потърси скривалище при положение на въздушна паника.

" Където и да живеете, грижете се за своята сигурност и за сигурността на околните си ", сподели тя.

Съдебната система на Украйна записва цивилните жертви във войната, стартирана от Русия през февруари предходната година, и събира доказателства, които евентуално могат да бъдат употребявани в правосъдни процеси за заблуждение под отговорност на съветски военнослужещи за военни закононарушения.

Преди два дни, на 11 август австрийската асоциация " SOS Детски селища " заяви, че общо 385 отведени в Русия украински деца са били върнати до момента на техните фамилии.

84 от тези 385 са върнати благодарение на организацията и нейните партньорски организации.

" Често самите деца са тези, които приканват за помощ, да вземем за пример посредством обществените мрежи, а от време на време жителите на окупираните региони ни дават насоки ", уточни в изказване преди няколко дни основаната в Инсбрук организация.

Международният углавен съд (МНС) издаде през март заповед за арест против съветския президент Владимир Путин за военното закононарушение " нелегално депортиране " на деца, показва Агенция Франс Прес. Според формалните данни на Киев става въпрос за повече 19 000 деца.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР