Осемте полицаи от Охайо, замесени в убийството на Джейланд Уокър,

...
Осемте полицаи от Охайо, замесени в убийството на Джейланд Уокър,
Коментари Харесай

8 полицаи от Акрън, замесени в убийството на 25-годишния Джейланд Уокър, са отново на активна служба

Осемте служители на реда от Охайо, забъркани в убийството на Джейланд Уокър, 25-годишен негър мъж, след прекъсване на трафика предишното лято, се върнаха на дейна работа, откакто огромното жури отхвърли да повдигне обвиняване против някой от тях.

Капитан от полицията в Акрон Майкъл Милър удостовери новината пред CNN в имейл във вторник.

„ Въз основа на самостоятелното следствие, извършено от BCI, и решението на огромното жури на Summit County да не повдига обвиняване, всичките осем чиновници са още веднъж на цялостно работно време, дейна работа “, сподели Милър, имайки поради Бюрото за престъпни следствия на Охайо.

Той добави, че вътрешното следствие на отдела „ завършва и минава през финален юридически обзор “, който те чакат да бъде оповестен до края на ноември.

На 27 юни 2022 година полицията в Акрон сподели, че Уокър е карал Buick от 2005 година, когато са се пробвали да го спрат за нарушавания на разпоредбите за придвижване и съоръжение.

По време на конференция през юли 2022 година, когато полицията разгласява запис от бодикамера на случая, полицията сподели, че Уокър е избягал от спирката и към 40 секунди след полицейското гонене от автомобила му е създаден изстрел.

Няколко минути по-късно Уокър излязъл от колата си и избягал пешком, съгласно полицията.

Полицаите използваха електрошокови устройства, с цел да се опитат да спрат Уокър, сподели шефът на полицията в Акрон Стив Майлет, само че те не съумяха.

Майлет сподели, че няколко минути по-късно Уокър „ спря и бързо се обърна към преследващите го служители на реда “ и полицията откри огън, убивайки го.

Според аутопсията от правосъден доктор от Summit County доктор Lisa Kohler, Уокър е получил 46 огнестрелни входни рани или ожулвания.

Семейството на Уокър разгласява изказване във вторник посредством своя юрист Боби Дичело, поставяйки под подозрение дейностите на града във връзка с случая.

„ Семейство Уокър е натъжено от метода, по който не престават да бъдат пренебрегнати от град Акрон “, се споделя в изказването. „ Ръководството на града нито един път не посегна, с цел да разиска назначението на осемте чиновници или да изясни за какво чиновниците са възобновени. Въпреки че това решение отваря още веднъж мъчителни рани за тях, фамилията остава мощно в своя ангажимент да търси правдивост и достолепие за Джейланд.

През април огромно жури реши да не повдига обвинявания против служителите на реда, като заключи, че те са законно оправдани да употребяват мощ против Уокър, съгласно основния прокурор на Охайо Дейв Йост.

Семейството на Уокър съди града.

В гражданската тъжба, подадена през юни, се твърди, че чиновниците са употребявали несъразмерна мощ и се твърди, че има „ просвета на принуждение и расизъм в полицейското ръководство на град Акрон “.

Семейството търси минимум 45 милиона $ обезщетение – „ 1 милион $ за всеки патрон, уцелил Джейланд Уокър “, съгласно делото.

В допълнение към града, описът на обвинените включва няколко членове на полицейското ръководство в Акрон.

Поло Сандовал от CNN способства за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР