Осемгодишно американче от Тексас преживяло 13 операции заради прекомерно мнителната

...
Осемгодишно американче от Тексас преживяло 13 операции заради прекомерно мнителната
Коментари Харесай

Американче преживяло 13 операции заради умственото разстройство на майка си


Осемгодишно американче от Тексас претърпяло 13 интервенции поради прекалено мнителната си майка, която считала, че то е болно, до момента в който то се оказало изцяло крепко.

34-годишната жена заявявала на управляващите, че детето, което е родено недоносено, имало рядко генетично разстройство, към което се добавило и онкологично заболяване. твърди вестник Dallas News.

От 2009 до 2013 година детето е било 323 пъти на прегледи и проучвания и е претърпяло 13 интервенции. Няколко пъти то било хранено изкуствено посредством тръбичка. Наред с това майката се опитвала да го уреди за интервенция на белите дробове и да го настани в приют.

Съгласно окончателното умозаключение на лекарите детето няма заболяванията, приписвани от майка му, не се нуждае от присаждане на бели дробове или от палиативно лекуване (при него главната цел е обгрижване на болния, понижаване на страданията му.) Според специалистите държанието на дамата е подбудено от синдрома на Мюнхгаузен, при който засегнатото лице си измисля несъществуващи заболявания у околните.

Сега на дамата е предявено обвиняване за причиняване на контузии на детето, довели до основни вреди за здравето му.

Момчето краткотрайно е обещано на бащата, който години наред се борил да откри истината. През 2010 година съд му забрани да се вижда със сина си. /РИА-Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР