Осемчленно семейство остана без дом, след като пожар унищожи къщата

...
Осемчленно семейство остана без дом, след като пожар унищожи къщата
Коментари Харесай

УЖАС: Изгоря къщата на 8-членно семейство

Осемчленно семейство остана без дом, откакто пожар унищожи къщата им в село Зограф, община Генерал Тошево. В момента те са подслонени от собствен комшия, където в две стаи към този момент живеят общо 11 индивида, измежду които и две дребни деца – бебе на 6 месеца и двегодишно момченце.

Семейството се надява благодарение на положителни хора да съумеят да възстановят дома си, само че наред със строителните материали те имат потребност и от облекла, обувки и храна най-много за бебето и дребното дете. Пожарът евентуално е почнал от неизправна електрическа апаратура, само че за какво се стига до цялостното изпепеляване на дома им, какъв брой бързо са реагирали институциите и кой към този момент е подал ръка в тази сложна обстановка?

Глава на огромната фамилия е Ерол Али Демир. Той е първият, който вижда пламъците в дома си. Споделя, че даже не е знаел кой тъкмо е вътре в къщата и се втурва, без да мисли да търси своите близки и да ги избавя от пожара.  

Ерол споделя, че незабавно стартират да звънят на телефон 112. Първоначално никой не подвига, след 10 минути се свързват, задават наложителните въпроси, само че помощ продължава да не идва.

Междувременно към къщата се събират техни съселяни, които също звънят на незабавния телефон. След към 55 минути пожарният автомобил от Генерал Тошево най-сетне е на мястото на случая. Оказва се, по думите на очевидците, че пожарникарите са реагирали извънредно бързо, само че са получили късно сигнала от 112. 

Съпругата на Ерол Мая Обретенова мъчно събира страстите си, гледайки опожарената сграда, която до неотдавна е била нейният дом. Споделя, че пламъците са унищожили всичко – документите им, облекла, обувки, мебели, техника, само че огънят към момента не е изпепелил вярата им, че могат още веднъж да вдигнат стените, да сложат покрив и последователно да се върнат към предходния си метод на живот. 

Семейството се пробва да откри краткотрайно квартира, в която да живее, само че всеки, който чуе, че става въпрос за осем индивида, отхвърля. Наемът им е подготвен да заплаща работодателят на Ерол Али Демир Виктор Русев. В момента те живеят при свои съседи. 

Временно кметски наместник на село Зограф е кметът на Пчеларово Антон Атанасов. Помощ, безапелационен е той, фамилията ще получи, диалози са извършени към този момент с Оценка за съвместимост на БЧК Добрич, както и с общинското управление в Генерал Тошево. 

Антон Атанасов добавя и че следва комисия да направи оглед, с цел да се откри дали къщата въобще предстои на ремонт. Въпреки терзанията за бъдещето си, осемчленното семейство е признателно, че всички са живи и здрави и загубите са единствено материални. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР