Осемчасовата среща между САЩ и Русия, провела се в понеделник

...
Осемчасовата среща между САЩ и Русия, провела се в понеделник
Коментари Харесай

След трудна среща в Женева САЩ и Русия продължават разговорите в Брюксел

Осемчасовата среща сред Съединени американски щати и Русия, провела се в понеделник в Женева, е била "трудна " и е представлявала по-скоро диалози, а не договаряния. Това сподели заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман, която е началник на американската делегация.

По думите ѝ двустранните диалози с съветския заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, който е отпред на съветската делегация, са били "сериозни " и "бизнес ".

Понеделник беше първият ден от цяла седмица на срещи сред двамата в Европа. Поводът за дипломацията сред двете страни е скупчването на съветски войски покрай границата на Украйна. Москва желае да бъде подписано съглашение за сигурност със западните страни, с което да е ограничи увеличението на войски на НАТО в Източна Европа.

Шърман сподели, че Съединените щати са пристигнали на срещата на 10 януари с няколко оферти, в това число детайлности за разполагането на противоракетна защита в Европа и ограничавания на военните учения. Според нея предложенията на Русия би трябвало да бъдат реципрочни и отхвърли съветските апели за понижаване на броя на американските войски в Източна Европа. По думите ѝ това не е било "на дневен ред " в понеделник.

Срещите сред Рябков и Шърман се чака да продължат и във вторник, когато и двамата ще са на Съвета НАТО-Русия в Брюксел.

За идващия ден, 13 януари, във Виена е планувана среща на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), на която се чака да участват Съединени американски щати, Украйна и Русия.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Все по-малко и все по-възрастни. 5 обстоятелството за популацията на България  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР