Осем пъти е разликата между доходите на най-богатите и най-бедните

...
Осем пъти е разликата между доходите на най-богатите и най-бедните
Коментари Харесай

Богатите българи вземат 8 пъти повече от бедните

Осем пъти е разликата сред приходите на най-богатите и най-бедните българи. Така България продължава да е на челно място в Европейски Съюз по разлика в приходите, демонстрира изследване на КНСБ. Средно за Европейски Съюз този индикатор е малко над 5 пъти.

Проучването е отдадено на неравенствата в заплащането на работещите у нас и в останалите страни от Европейския съюз. Данните демонстрират, че главните фактори за неравенствата са растежът на независимата и на почасовата претовареност и понижението на работещите, които членуват в синдикати.

Според икономическия специалист в КНСБ Любослав Костов, в случай че обсегът на груповото договаряне спадне с 10%, то това води до 1% растеж на неравенството. А в случай че независимата претовареност се усили 10%, това покачва неравенството с 2%. По думите му поради по-малката опция за групово договаряне, наетите на цивилен и срочни контракти, постоянно получават по-ниско заплащане.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Средно за Европа разноските за труд (работна заплата плюс оси...

Към момента най-богатият 1% от популацията на планетата има над 2 пъти повече благосъстояние по отношение на останалите близо 7 милиарда души. В същото време близо половината от хората на планетата живеят с по-малко от 5,5 $. Ако желаете да попаднете през днешния ден измежду този 1% на най-богатите хора, то вие би трябвало да пестите по 50 000 $ дневно в продължение на 2000 година, споделя Костов.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР