Осем месеца след като доклад на Конгреса в САЩ хвърли

...
Осем месеца след като доклад на Конгреса в САЩ хвърли
Коментари Харесай

Доклад от САЩ: Опасни нива на тежки метали в бебешки храни, има познат и в България производител

Осем месеца откакто отчет на Конгреса в Съединени американски щати хвърли светлина върху въпроса за токсините в детската храна, в нов отчет се показват от ден на ден случаи на огромни производители, продаващи бебешка храна с високи равнища на токсични тежки метали, оповестява.

Докладът, който се появи от подкомисията на Камарата по икономическа и потребителска политика, разказва рискови равнища на арсен, олово, кадмий, живак и други отрови в бебешки храни.
 Забраниха за пиянство и готвене водата в Любимец - има арсен над нормата Забраниха за пиянство и готвене водата в Любимец - има арсен над нормата
Питейната вода на Любимец е неразрешена за пиянство и подготвяне на храна поради открито нараснало наличие на арсен в нея. Проба на вод...

Разследващите обявиха, че два от продуктите на компанията " Гербер " (оризово-зърнени каши) съдържат равнища на неорганичен арсен над границите (стандартите), посочени Администрацията по храните и медикаментите (FDA). Те показват каква е реакцията на производителя - " Гербер " не е съумял да изтегли тези артикули от комерсиалната мрежа.

Повечето от продуктите на Plum Organics също съдържат и тежки метали, в това число известни закуски Superpuff. Тези производители настояват, че Walmart е нараснал количеството арсен, което позволява в своите артикули, като се премине от вътрешен фирмен стандарт от 23 елементи на милиард до оптимално позволеното от FDA от 100 елементи на милиард. Но от Walmart настояват, че постоянно са претендирали да се съблюдават стандартите, заложени от FDA.

Има изводи и за производителя Beech-Nut - че в някои от продуктите му има повече неорганичен арсен, в сравнение с би трябвало по стандартите на FDA

" Никакви равнища на токсични тежки метали не са безвредни за бебетата ", сподели конгресменът от Илинойс Раджа Кришнамурти, ръководител на подкомисията по икономическа и потребителска политика. Той е безапелационен, че производителите не са посочили воля да се саморегулират и би трябвало органи като FDA да го вършат.
 Откриха тайната на отравянето на 100 млн. души в Азия Откриха тайната на отравянето на 100 млн. души в Азия
Геофизици от Съединени американски щати разгадаха тайната на отравянето с арсен в продължение на няколко десетилетия на повече от 100 милиона души в Южна и Юг...

" Гербер " не разяснява дали е съумял да изтегли посочените в отчета артикули от комерсиалната мрежа, само че изяснява, че " следва пореден и непоколебим проект за тестване, който включва постоянно тестване на подготвени артикули " и усилва тестването " за артикули, които имат история на естествени равнища на тежки метали.

Програмата на FDA " Пи-близо до нула " дефинира възможни равнища за тежки метали на федерално ниво, само че окончателните инструкции ще са ясни едвам през 2024 година Кришнамурти желае да се реалокират някои от тези периоди, само че организацията съобщи, че " от решаващо значение е ограниченията за ограничение токсичните детайли в храните нямат непредвидени последствия, като да вземем за пример затрудняват фамилиите да получават храни със обилни хранителни изгоди ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР