Осем медицински лица ще бъдат подведени под отговорност заради смъртта

...
Осем медицински лица ще бъдат подведени под отговорност заради смъртта
Коментари Харесай

8 медици на съд за смъртта на Марадона

Осем медицински лица ще бъдат подведени под отговорност поради гибелта на футболната легенда Диего Марадона през 2020 година, реши съдът в Аржентина.Датата за начало на процеса ще бъде оповестена в допълнение, само че е съвсем несъмнено, че той ще започва след края на тази година.

Според документите от аутопсията Марадона е агонизирал в продължение на повече от 12 часа, не е получил съответна здравна помощ и евентуално е щял да бъде към момента жив, в случай че е бил приет в болница на време.

Съдийски състав от трима души в съда в Сан Исидро е удостоверил обвиняванията, повдигнати от прокурорите против членовете на медицинския екип на Марадона, за ликвидиране заради немарливост.

Неврохирургът Леополдо Луке и психиатърът Агустина Косачов са упрекнати, че не са се грижили за Марадона. Медицинският екип на Марадона е включвал също психолога Карлос Диас, лекарите Нанси Форлини и Педро ди Спаня, координатора на медицинските сестри Мариано Перони, както и медицинските сестри Рикардо Алмирон и Даяна Мадрид.

Марадона, който завоюва международната купа с Аржентина през 1986 година, умря от сърдечна непълнота на 25 ноември 2020 година в частна резиденция край Буенос Айрес. Две седмици по-рано той претърпя и мозъчна интервенция, напомня БНР.

Аутопсията сподели, че 60-годишният футболен кумир си е отишъл от този свят по естествени аргументи.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР