Осем души загинаха, а още 26 бяха ранени при въоръжена

...
Осем души загинаха, а още 26 бяха ранени при въоръжена
Коментари Харесай

Осем загинали, 26 ранени и десетки отвлечени след въоръжено нападение над влак в Нигерия

Осем души починаха, а още 26 бяха ранени при въоръжена засада на трен в северната част на Нигерия, заяви нощес пълномощникът на министерството на вътрешната сигурност и вътрешните работи на щата Кадуна Самуел Аруван, представен от ДПА.

Според локалния вестник " Лидерство " са били отвлечени 30 души, в това число шефът на Нигерийската земеделска банка Кабир Адаму.

В понеделник тежко въоръжени нападатели устроили засада на трен със стотици пасажери, като развалили релсите с експлозиви и по-късно стреляли по влака.

Влакът е пътувал от столицата Абуджа към северозападния град Кадуна. Движението на влаковете по маршрута беше краткотрайно прекратено.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш осъди нападението, както и друга офанзива - летището в Кадуна, осъществена малко по-рано. Гутериш изрече съболезнования на околните на жертвите, изиска освобождението на отвлечените лица и прикани причинителите да бъдат изправени пред съда.

До момента за нападението не е поела отговорност нито една формация или организация. Нападенията и отвличанията не са необичайност в селските региони и по пътищата на най-многолюдната африканска страна с 200 милиона поданици.

Някои от тези закононарушения се правят от ислямистки терористични организации като " Боко Харам ", а от време на време са дело на незаконни банди, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР