Осем души бяха спасени по чудо, след като хеликоптер се

...
Осем души бяха спасени по чудо, след като хеликоптер се
Коментари Харесай

Разказ на оцелял по чудо след катастрофата с хеликоптер в Камчатка

Осем души бяха избавени по знамение, откакто хеликоптер се разруши в езеро на полуостров Камчатка. Машината с трима души екипаж е правила полет с туристи. Няма възможност да бъдат открити живи останалите 8 пасажери. Сред тях са дете и командирът на полета.

Хеликоптерът Ми-8 пада в ледените води на Курилското езеро при доста неприятна видимост. Един от пасажерите - Виктор Стрелкин - споделя, че е бил задремал по време на полета и усетил, че нещо се случва едвам когато водата го блъснала в лицето.

" Успях да разкопчая колана си и да стигна до място, където имаше въздух, и съумях да си поема мирис. След това водата внезапно нахлу и извърши хеликоптера ", споделя той.

Виктор Стрелкин е имал шанс. Седял е на първия ред, а вратата на пилотската кабина е висяла отворена след удара.

" Прозорецът на пилотската кабина беше строшен. Започнах да плавам към повърхността. Предполагам, евентуално, дълбочината е била 8-9 метра ", добавя той.

Но даже когато съумява да изплува на повърхността, осъзнава, че спасението му към момента е надалеч.

" Водата беше студена, видимостта беше към 20 метра, имаше гъста мъгла. Изплуваха и други хора и крещяха за помощ ", спомня си Виктор.

Температурата на водата е била към 5-6 градуса. Оцелелите остават в нея към 5 минути. За толкоз време до тях доближават две избавителни лодки. Виктор е изваден пръв. Според него в случай че спасителите се бяха забавили, те е нямало да устоят. Вторият водач и механикът също са измежду избавените. Механикът е бил тежко ранен - със строшен крайник и ръка, цяло знамение е, че е съумял да изплува.

" Благодарение на бързата реакция бяха избавени осем души. Двама от потърпевшите са в тежко положение. Но съгласно лекарите няма заплаха за живота им ", сподели губернаторът на Камчатка Владимир Солодонов.

Хеликоптерът е на дъното на езерото на дълбочина към 135 метра и на 800 метра от брега. Водолазите на място не разполагат с нужната техника, само че военното министерство в Москва е изпратило хеликоптер с безпилотни подводни апарати за изследване на останките от разрушената машина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР