Осъждан за наркоразпространение, свидетел по дело, човек с отнета книжка

...
Осъждан за наркоразпространение, свидетел по дело, човек с отнета книжка
Коментари Харесай

Ген. Василев за Георги Семерджиев: Този човек го създадохме системата и ние - цялото общество

Осъждан за наркоразпространение, очевидец по дело, човек с отнета брошура и близо 50 нарушавания по пътя умъртви две дами откакто кара с близо 200 км в час в центъра на София. Оказа се, че негова спътница в автомобила е била униформена служителка от Първо районно. Въпросът с неналичието на надзор върви редом и с този за скритите и очевидни връзки на служители на реда с проведени незаконни групи. Темата в предаването " Говори в този момент " разяснява някогашният шеф на Националната полиция ген. Васил Василев.

Мен няма какво да ме изненада след толкоз години работа, съобщи генералът по отношение на информациите за " полицейски чадър " над обвинения за злополуката Георги Семерджиев.

Той изясни, че най-важният принцип е контролът върху работата на служителите на реда, само че в съответния случай, всички правила на системата в Министерство на вътрешните работи са нарушени.

Познаваме го - беше футболист. Осъдиха го за черно тото. Бил е младеж на " Левски ", по-късно в " Спортист " - Своге, на такова равнище. През 2010 година всичко завърши. Този човек го сътвори системата, ние го създадохме - цялото общество. Той води война с всички и не признава нищо. Кой му разреши?, попита ген. Василев.

Не желая да съм неприятен оракул, само че вървим към приблизително обикновеното. Няма да се стигне до дъно. Ще извадим десетина чиновници, които са си миели колите в неговата автомивка. Това ли е полицейският чадър - не, добави ген. Василев.

Според него, всичко за противозаконната активност на Семерджиев се е знаело и надзор не е имало. Тези, които е трябвало - са знаели, добави той.

Това е извънредно рисков човек - който води война с обществото, акцентира ген. Василев. Въпрост е кое е това, което кара служителите на реда са му " другари ".

Аз 30 години съм работил с информатори. Не може един общопознат бандит да е осведомител, безапелационен е ген. Василев.

Като го няма контролът, всеки стартира да прави каквото си желае, не се преценяват със заповеди и с нищо, разяснява още той. Според него, министърът на вътрешните работи е политическа персона, която може да разгласи и даде заповед за акция, само че това е " пушек в комина ".

Той е безапелационен, че цялото Министерство на вътрешните работи би трябвало да се реформира и да се раздели на по-малки сфери, с цел да се обхване контролът върху активността им.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР