Осъдиха на 23 години затвор при първоначален строг режим рецидивиста

...
Осъдиха на 23 години затвор при първоначален строг режим рецидивиста
Коментари Харесай

23 г. затвор за мъж, изнасилил и подпалил 17-годишната си братовчедка

Осъдиха на 23 години затвор при първичен непоколебим режим рецидивиста от Цар Калоян, упрекнат за обезчестяване, опит за ликвидиране и палеж, заяви представителят на Окръжния съд в Разград Илияна Банчева.

Състав на Разградския областен съд призна за отговорен и наложи едно общо наказване на 26-годишния за осъществените от него на 16 ноември 2021 година в Цар Калоян три закононарушения.

Подсъдимият опитал да убие 17-годишната си братовчедка, като действието е осъществено с особена свирепост и за да бъде скрито друго закононарушение. Отново в изискванията на рисков рецидив, се съвкупил с малолетната, като я принудил към това със мощ. Третото обвиняване е за това, че е запалил къщата, в която момичето живее.

Пострадалата била открита в извънредно тежко положение и с действителна заплаха за живота, като след това се наложи ампутация на едната ѝ ръка. От съда напомнят, че подсъдимият два пъти е осъждан за сходни закононарушения през 2016 година и 2017 година, заради което две от обвиняванията се явяват в изискванията на рисков рецидив.

Престъплението подсъдимият направил на 16 ноември 2021 година. Привечер той отишъл в дома на свои родственици, където живеела потърпевшата малолетна. Целта на визитата му в началото била друга. Но откакто имал къс спор с братовчедка си, той я нападнал. Ударил я няколко пъти с плесници и юмруци по лицето и врата, заплашил я, че ще я убие и я изнасилил.

В опит да прикрие стореното, Н.Я. решил в действителност да убие братовчедка си. Започнал да я души, до момента в който тя изпаднала в безсъзнание, а той решил, че е мъртва. Преди да избяга подсъдимият запалил чаршафите на леглото на момичето и го оставил безпомощно.

Жертвата на 25-годишния тогава мъж била открита от майка си малко по-късно същата вечер в тежко положение. Момичето неотложно било отведено и настанено в болнично заведение със съществени контузии и изгаряния, в безсъзнание, като съществувала действителна заплаха за живота ѝ. Лечението ѝ траяло дълго, а възстановителните процедури и рехабилитация не престават и през днешния ден.

Делото се гледа от петорен правосъден състав по реда на съкратеното правосъдно разследване и при закрити врата.

За породените неимуществени вреди подсъдимият е наказан да заплати на потърпевшата сумата от 150 000 лв. ведно със законната рента до окончателното погашение. На бащата на момичето ще заплати 14 706 лв. за породените имуществени вреди в резултат на палежа.

Присъдата предстои на обжалване или митинг пред Апелативен съд - Варна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР