Осъдиха на 20 години затвор майка, обвинена в опит за

...
Осъдиха на 20 години затвор майка, обвинена в опит за
Коментари Харесай

20 години затвор за майка, опитала да убие 3-месечното си бебе

Осъдиха на 20 години затвор майка, упрекната в опит за ликвидиране на малолетния си наследник в ботевградското село Скравена.

Престъплението е осъществено на 24 ноември 2020 година Тогава подсъдимата провела телефонен диалог с бащата на децата си, по време на който двамата се скарали. Плачът на 3-месечния ѝ наследник в допълнение я ядосал. В гнева си тя го вдигнала и мощно го блъснала в леглото. След това траяла да нанася удари по цялото тяло на детето, в това число по главата, удряйки го в таблата на металното легло, споделят от Окръжна прокуратура - София.

Свидетелите на случилото - майката и сестрата на подсъдимата, пробвали да я спрат. Незабавно подали сигнал на телефон 112. Пристигналият на място медицински екип установил тежкото положение на детето и то било превозено до „ Пирогов ".

Съдебномедицинската експертиза потвърждава, че 3-месечното момченце имало закрита черепно-мозъчна контузия, която щяла да има съдбовни следствие, в случай че не му е била оказана здравна помощ в точния момент.

Подсъдимата е наказана да заплати 50 000 лева за неимуществени вреди, породени на малолетния ѝ наследник.

Присъдата не е влезнала в действие и може да бъде обжалвана в законоустановения период пред Софийския апелативен съд.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР